Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Tεστ σε άτομα της ενορίας μετά τον εντοπισμό κρούσματος μεταλλαγμένου κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη: Tεστ σε άτομα της ενορίας μ...

Χαρδαλιάς: Ανιχνεύθηκε το πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης - Σε στέλεχος της Εκκλησίας

Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους του κορωνοϊού εντοπίστηκε στη Βόρεια Ελλάδα, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς. Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο υφυπουργός διευκρίνισε μπροστά στις κάμερες ότι το κρούσμα εντοπίστηκε σε στέλεχος της εκκλησίας, δηλώνοντας πως δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά.

Σε συνεργασία με τη μητρόπολη και των ενοριών που εμπλέκονται όπως προκύπτει από την ιχνηλασία θα γίνουν σαρωτικοί έλεγχοι με μοριακά τεστ και rapid test στην ευρύτερη περιοχή, όπως προανήγγειλε ο κ. Χαρδαλιάς, που διαβεβαίωσε πως για την ώρα έχει διαπιστωθεί μόνο ένα τέτοιο κρούσμα. «Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή και τήρηση όλων των μέτρων.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανεας, θα ακολουθήσει μια σειρά ενεργειών το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να να διαπιστωθεί αν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ιερέα, δήλωσε ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις. Ερωτηθείς σχετικά με την προέλευση του νέου στελέχους στο πλαίσιο της ιχνηλασίας, ο κ. Χαρδαλιας απάντησε ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλά συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις για να επιβεβαιωθεί η υπόθεση. Ο δήμαρχος Κορδελιού Εύοσμος, Κλεάνθης Μανδαλιανος που κλήθηκε να συμμετάσχει στην έκτακτη σύσκεψη ανέφερε ότι ο άνθρωπος που έχει προσβληθεί από το μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού έχει τεθεί σε καραντίνα. «Υπάρχει ένα κρούσμα στον χώρο της εκκλησίας. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες και να στοχοποοησουμε άτομα. Αυτοί που πρέπει να ξέρουν, γνωρίζουν και θα γίνουν μια σειρά από μοριακα τεστ στις κοντινές επαφές του και screening test σε άτομα που ήταν στην ενορία που κυκλοφορούσε το συγκεκριμένο άτομο».

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις