Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αύριο πάνε ξανά σχολείο οι μαθητές Γυμνασίου- Όλοι; Κι όμως κάποιοι εξαιρούνται

Πάτρα: Αύριο πάνε ξανά  σχολείο οι μαθητ...

Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου συνεχίζουν διαδικτυακά

Αύριο θα πάνε στην Πάτρα σχολείο όλοι οι μαθητές του Γυμνασίου. Όλοι; Όχι. Υπάρχει και μια εξαίρεση. Οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου συνεχίζουν διαδικτυακά.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr στο Μουσικό Γυμνάσιο της Πάτρας εστάλη την διευκρινιστική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, με αριθμό πρωτοκόλλου 109393/ΓΔ4/ 29-1-2021, βάσει της οποίας η λειτουργία του Μουσικού Γυμνάσιου και Μουσικού Λυκείου από 1-2-2021 συνεχίζεται η διδασκαλία με την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση τουλάχιστον έως την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι από την Δευτέρα και έως νεωτέρας ειδοποίησης, οι μαθητές θα παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματά τους από το σπίτι τους.

Ο λόγος αυτής της εξαίρεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα μουσικά σχολεία, δεν υπάρχουν οι υποδομές για να σηκώσει το σύστημα πολλούς καθηγητές, ούτως ώστε να μπορούν τη μια ώρα να διδάσκουν στα Γυμνάσια δια ζώσης και την επόμενη ώρα να διδάξουν μέσω υπολογιστή στους μαθητές του Λυκείου.

Από το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζουν πως δεν πρόκειται για συστεγαζόμενα σχολεία, όπου τα γυμνάσια θα ανοίξουν κανονικά, με δεδομένο ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστές δομές, με δύο διευθυντές κλπ., αλλά για γυμνάσια με λυκειακές τάξεις. Η δομή είναι ενιαία και δεν είναι δυνατόν να διαχωριστεί, οπότε το Λύκειο που οφείλει να είναι κλειστό σε "κόκκινες" περιοχές, συμπαρασύρει αναπόφευκτα και το Γυμνάσιο.

Στα μουσικά γυμνάσια με λυκειακές τάξεις. παρουσιάζονται επιπλέον δυσκολίες (τραγούδι, πνευστά όργανα κλπ), οπότε στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο παραμένουν κλειστά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις