Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρακαλάνε τους φαρμακοποιούς για ένα σκεύασμα κολχικίνης αλλά... - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Παρακαλάνε τους φαρμακοποιούς για...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μετρημένα τα σκευάσματα σε φαρμακεία το πρωί της Τρίτης

Ακόμη και παρακάλια για ένα σκεύασμα κολχικίνης ακούν από πολίτες οι φαρμακοποιοί της Πάτρας, τα χέρια των οποίων ωστόσο είναι δεμένα. Δεν μπορούν να δώσουν το φάρμακο που εντοπίστηκε πως παρέχει μια σημαντική ασπίδα απέναντι στον κορωνοϊό, αν δεν υπάρχει σχετική συνταγή ιατρού. Κατά δεκάδες συρρέουν οι πολίτες και στα φαρμακεία της Πάτρας για προμηθευτούν την κολχικίνη. Εκεί τους ενημερώνουν πως δεν μπορούν να αγοράσουν το σκεύασμα αν δεν έχουν σχετική συνταγή γιατρού. Στα ράφια των φαρμακείων της Πάτρας τα σκευάσματα κολχικίνης είναι μετρημένα στα δάχτυλα τους ενός χεριού.

Η κολχικίνη αποτελεί μια θεραπευτική προσέγγιση για όσους ασθενείς έχουν διαγνωσθεί με κορονοϊό και παραμένουν στο σπίτι τους. Η συγκεκριμένη δραστική ουσία είναι ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο και χρησιμοποιείται κυρίως σε ρευματικά νοσήματα -όπως η ουρική αρθρίτιδα- και σε καρδιολογικά προβλήματα, όπως η περικαρδίτιδα.

Στην οδηγία για τη χορήγηση της κολχικίνης που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) επισημαίνεται ότι «η από του στόματος χορηγούμενη κολχικίνη πήρε έγκριση μετά από τα αποτελέσματα της πρόσφατης καναδικής μελέτης στην οποία υποδεικνύεται σημαντικό θεραπευτικό όφελος για τους ασθενείς».

Η κολχικίνη χορηγείται υπό τη μορφή χαπιού, μετά από ιατρική εκτίμηση και σχετική συνταγογράφηση καθώς επίσης και θετικό μοριακό τεστ κοροναϊού.  Θεραπεία με κολχικίνη μπορούν να λαμβάνουν ασθενείς άνω των 60 ετών- ανεξαρτήτως εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα- και ασθενείς ηλικίας 18-60 ετών με τουλάχιστον ένα υποκείμενο νόσημα ή πυρετό μεγαλύτερο από 38οC.

Ζητούν κολχικίνη χωρίς να έχουν συνταγή γιατρού

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις