Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών :Άνηθος, σπανάκι, ρύζι, με το ζόρι δεν καρναβαλίζει.

Ώρα Πατρών :Άνηθος, σπανάκι, ρύζι, με το...

Ανακοίνωση για την τελετή έναρξης του καρναβαλιού

Στην ανακοίνωση της Ώρας Πατρών με αφορμή την τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού αναφέρεται:

Καταλάβαμε τελικά γιατί η δημοτική αρχή και οι εκπρόσωποί της στον Καρναβαλικό Οργανισμό φρόντισαν να οργανώσουν την τελετή έναρξης του Καρναβαλιού 2021 με τόση μυστικοπάθεια και συνωμοτικότητα. Δεν ήθελαν φαίνεται να γίνουν εγκαίρως γνωστά τα όσα είχαν προαποφασιστεί για μια ετεροχρονισμένη τελετή χωρίς φαντασία, χωρίς καρναβαλική σάτιρα, χωρίς όραμα, χωρίς πρόταση, χωρίς Καρναβάλι.

Είχαμε επισημάνει πρόσφατα με ανακοίνωσή μας ότι  «το πατρινό καρναβάλι δεν μπορεί να περιοριστεί αποκλειστικά στην τηλεοπτική παρουσία, αποκομμένο από τη συμμετοχή του κόσμου αλλά και δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς την αξιοποίηση των νέων μορφών επικοινωνίας και των δυνατοτήτων που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία». Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε.

Είναι αναπόφευκτη η σύγκριση μεταξύ της επίσημης τελετής του Δήμου Πατρέων και της διαδικτυακής «τελετής» του προηγούμενου Σαββάτου που αξιοποίησε τις νέες τεχνολογίες για την συμμετοχή του κόσμου και δεν τον καθήλωσε χωρίς λόγο σε έναν καναπέ. Η ανταπόκριση του κόσμου άλλωστε, έδειξε τις διαθέσεις.

Ο διχασμός που καλλιεργείται στην πόλη με ευθύνη της δημοτικής αρχής μεταξύ του Καρναβαλικού Οργανισμού και του κόσμου του Καρναβαλιού αποτυπώνεται όχι μόνο στις διακριτές δράσεις αλλά και στον εξοβελισμό των πληρωμάτων από τους σχεδιασμούς και τις δράσεις του Δήμου. Απουσίαζαν από την επίσημη τελετή οι πραγματικοί συντελεστές του Καρναβαλιού, οι άνθρωποι που εδώ και χρόνια έχουν προσφέρει σε αυτόν τον θεσμό το αστείρευτο κέφι και την αχαλιναγώγητη φαντασία τους χωρίς ανταλλάγματα και ιδιοτέλεια. Δεν μπορεί να αναπληρωθεί η απουσία αυτών των ανθρώπων και η έλλειψη καρναβαλικής έμπνευσης ούτε με την σπατάλη των αναθέσεων χωρίς κριτήριο ούτε με το προσκλητήριο των κομματικών στελεχών της δημοτικής αρχής, όσο καλές προθέσεις κι αν έχουν.

Το φετινό «σαν Καρναβάλι» δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Αναμφισβήτητα η πανδημία και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας καθιστούν απαγορευτικές τις μαζικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, η ευκαιρία που μας δίνεται είναι να αναδιοργανωθούμε θέτοντας νέες, σύγχρονες βάσεις που θα καθιστούν το Πατρινό Καρναβάλι πόλο έλξης. Να καταφέρουμε να το δούμε να γίνεται αντικείμενο πλειοδοσίας τηλεοπτικής προβολής και όχι να πληρώνουμε για να το μεταδώσουν. Να μην αφήσουμε τη συγκυρία να μας καθηλώσει. Να κάνουμε τη μάσκα  αντικείμενο καλλιτεχνικού καρναβαλικού διαγωνισμού και όχι φίμωτρο που μας στερεί το Καρναβάλι μας. Υπάρχει χρόνος. Θέληση υπάρχει;

 

 

--

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις