Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καθυστερεί το άνοιγμα της εστίασης- Προβληματίζει ο συνωστισμός

Καθυστερεί το άνοιγμα της εστίασης- Προβ...

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης

Ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Μιλώντας στο Open TV έκανε έκκληση για τήρηση των μέτρων και αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης σχετικά με την άρση μέτρων του lockdown.

Επανέλαβε ότι το άνοιγμα της εστίασης θα καθυστερήσει. «Η επιτροπή δεν έχει συζητήσει για την εστίαση. Αν δουν οι επιδημιολόγοι ότι μπορούν να βάλουν μέσα στη συζήτηση την εστίαση θα το κάνουμε. Η εστίαση θα παραμείνει για διάστημα ακόμα κλειστή».

Σε ό,τι αφορά στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, τόνισε ότι πρόθεση είναι να ανοίξουν, ενώ σχετικά με το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων απάντησε: «Γνωρίζουμε ότι μπορεί να χαθεί η σεζόν, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μπροστά από την υγεία. Οι επιστήμονες είπαν ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και μετά να συζητηθεί το θέμα αυτό αν κρίνουν ότι μπορούν».

Και κατέληξε: «Κατανοούμε τους επαγγελματίες και τους στηρίζουμε με μέτρα. Κάνοντας στο τέλος τον απολογισμό όλοι θα τύχουν στήριξης. Στο τέλος θα υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος για να μην κλείσουν επιχειρήσεις».

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο: «Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι α΄ και β΄ διαλογής».

Mε ανάρτησή του στο Facebook εξηγεί ότι, τις περασμένες ημέρες, με δική του πρωτοβουλία, ξεκίνησε ένας δημόσιος διάλογος για το εάν πρέπει και υπό ποιες προϋποθέσεις, να ανοίξει ο Χειμερινός Τουρισμός, όμως η κριτική που δέχθηκε, όπως σημειώνει, ήταν έντονη.

Οπότε εξηγεί ό τι ζήτησε «από την εφημερίδα να δημοσιεύσει την άποψη του υπουργείου για αυτό το θέμα αλλά και συνολικά». Και προσθέτει: «Θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό το θέμα και εάν θα έπρεπε ή όχι να σκεφθούμε και αυτόν τον κλάδο».

Καμπανάκι κινδύνου για τον συνωστισμό

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο σε εμπορικούς δρόμους κρούουν οι ειδικοί. 

Η κίνηση στην οδό Ερμού ήταν και σήμερα αυξημένη καθώς τα κασταστήματα μπορούσαν να ανοίξουν προαιρετικά, ενώ αστυνομικοί κάνουν ελέγχους για να επιβεβαιώσουν ότι όντως όσοι κάνουν αγορές τηρούν αυστηρά τη χρονική προθεσμία των δύο ωρών μέχρι να ολοκληρώσουν τα ψώνια τους. 

Κληθείς να σχολιάσει τις ουρές, ο γ.γ Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ πως θα είναι καταστροφικό για όλους ένα τρίτο αυστηρό απαγορευτικό. «Πρέπει ο καθένας να δείξει αυτοπειθαρχία, να σεβαστεί τον εαυτό του. Μην νομίζει ότι με τα επαναλαμβανόμενα SMS κοροϊδεύει το κράτος, τον εαυτό του κοροϊδεύει» τόνισε κ. Σταμπουλίδης, αναφερόμενος σε περιπτώσεις πολιτών που διαγράφουν το μήνυμα που έχουν στείλει από το κινητό τους για να κερδίσουν χρόνο. 

Ανέφερε ότι τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έκτος από σήμερα και την ερχόμενη Κυριακή. Σημείωσε ότι υπάρχει δυναμική στην αγορά και η αύξηση πωλήσεων, κυρίως σε υποδήματα και ρούχα ξεπερνάει το 30%.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις