Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά για το μοναστήρι που μπλοκάρει το ρεύμα

Αχαΐα: Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά για τ...

Στη διαδικασία παρενέβη και η Δημοτική αρχή

Με ζητούμενο αν ο "σκοπός αγιάζει τα μέσα" εκδικάστηκε σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαβρύτων, η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΑΔΜΗΕ, που έχουν καταθέσει οι καλόγριες της ιστορικής Μονής Αγίων Θεοδώρων Αροανίας για τη διακοπή ή μη των εργασιών εγκατάστασης των δύο τελευταίων πυλώνων.

Υπενθυμίζεται ότι η Μονή είχε καταθέσει τα ασφαλιστικά μέτρα στις 27 Νοεμβρίου κορυφώνοντας τις αντιδράσεις για την κατασκευή δύο πυλώνων σε απόσταση μισού χιλιομέτρου από το μοναστήρι.

Για τους δύο μήνες που μεσολάβησαν από την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων ισχύει προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών κατασκευής.

Στη διαδικασία παρενέβη η Δημοτική αρχή, δια του Δικηγόρου κ. Χριστοδούλου, παρουσία του Δημάρχου κ. Παπαδόπουλου και του Δημοτικού

Συμβούλου κ. Τσενέ, όπου τονίστηκε οτι η δημοτική αρχή δεν είναι αντίθετη στην πραγματοποίηση του έργου, αλλα θα πρέπει να εξεταστεί η σημασία της ιστορικότητας του Μοναστηριού των Αγίων Θεοδώρων και εγείρονται ζητήματα για τον θρησκευτικό τουρισμό που είναι έντονος στα Καλάβρυτα. Μάλιστα ο κ. Χριστοδούλου σε συνεννόηση με την Δημοτική αρχή έχουν ζητήσει από την ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) να πάρει θέσει, ως αρμόδια αρχή, για το ζήτημα, χωρίς ακόμα να έχει απαντήσει.

Ο Συνήγορος των μοναχών κ. Ζαφειρόπουλος εξέθεσε όλα τα ζητήματα που εγείρονται από τους επίμαχους δύο πυλώνες , προτάσσοντας τις εναλλακτικές λύσεις που έχει ήδη καταθέσει ως εκπρόσωπος της Μονής.

Οι Συνήγοροι του ΑΔΜΗΕ στηρίχτηκαν στο γεγονός ότι το έργο είναι σημαντικής εθνικής σημασίας και όποια καθυστέρησή του είναι ζημιογόνα για το κράτος και είναι επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί η επάρκεια του συστήματος το συντομότερο δυνατό, ώστε σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή δυσμενών συγκυριών (π.χ. βλάβες σε άλλες μονάδες στη χώρα) οι καταναλωτές να μη βρεθούν χωρίς ρεύμα.

Η απόφαση δε εκδοθεί το άμεσο χρονικό διάστημα αφού εξεταστούν όλες οι πτυχές και οι αιτιάσεις από τις δυο πλευρές.

Στη δικαστική αίθουσα παραβρέθηκαν, ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθαν. Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Τσενές. Οι νομικοί εκπρόσωποι και των δύο πλευρών εξέθεσαν τα επιχειρήματα τους και το δικαστήριο όρισε προθεσμία επτά ημερών, να κατατεθούν υπομνήματα με προτάσεις και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση.

Το έργο
Πρόκειται για το έργο της επέκτασης του συστήματος 400 kV (Κιλοβόλτ) προς την Πελοπόννησο που υλοποιεί ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), και συγκεκριμένα τον Δυτικό Διάδρομο που διασυνδέει το ΚΥΤ Μεγαλόπολης με τη γραμμή μεταφοράς 400 kV Αχελώου - Διστόμου. Η γραμμή μεταφοράς έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 98%. Απομένει η κατασκευή μόλις δύο πυλώνων για να τελειώσει το έργο. Αυτοί πρόκειται να ανεγερθούν σε απόσταση 430 μέτρων από την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων στα Καλάβρυτα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις