Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η "παρουσία"... κόσμημα της Ελλάδας στην ορκωμοσία Μπάιντεν- ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Με τη βοήθεια της Αφροαμερικανίδας ποιήτριας Αμάντα Γκόρμαν

Ντυμένη στα κίτρινα, η νεαρή Αφροαμερικανίδα ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν αιχμαλώτισε το κοινό με τους στίχους της με τους οποίος απηύθυνε έκκληση για ενότητα στις ΗΠΑ.

Όπως γράφει η Vogue η νεαρή Αμάντα φορούσε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που της χάρισε η Οπρα ειδικά για την περίσταση. Τι σημασία έχει αυτό θα αναρωτηθεί κανείς. Κι όμως.

Με έναν περίεργο τρόπο η Ελλάδα ήταν παρούσα στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ αφού τα σκουλαρίκια είναι δημιουργία του Έλληνα, Νίκου Κούλη. 

 

ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Ηλικίας μονάχα 22 ετών, η νεαρή γυναίκα, που κατάγεται από το Λος Άντζελες, απήγγειλε ένα ποίημά της με τίτλο “The hill we climb”, μια αναφορά στον λόφο του Καπιτωλίου, όπου υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στην έδρα του αμερικανικού Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου.

Το ποίημά της, το οποίο ολοκλήρωσε μετά την επίθεση, αναφέρεται σε μια «δύναμη που θα διαλύσει το έθνος μας, παρά θα το μοιραστεί». «Αυτή η προσπάθεια σχεδόν πέτυχε, όμως αν και η δημοκρατία μπορεί ενδεχομένως να καθυστερήσει, δεν μπορεί να εξαλειφθεί οριστικά». 

Η νεαρή ποιήτρια περιέγραψε τον εαυτό της ως «ένα αδύνατο μαύρο κορίτσι, απόγονη σκλάβων, την οποία μεγάλωσε μια ανύπαντρη μητέρα» και το οποίο βρέθηκε «να απαγγέλλει» μπροστά από έναν πρόεδρο.

 

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight