Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ- "Η Δημοκρατία νίκησε"

Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠ...

Με μάσκες και αποστάσεις oι 1.000 προσκεκλημένοι- Απών ο Τραμπ

Καθήκοντα Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανέλαβε ο 74χρονος Τζο Μπάιντεν που ορκίσθηκε στις 18.48 ώρα Ελλάδας στο Καπιτώλιο και έγινε και επίσημα ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Στην πρώτη του ομιλία ως Πρόεδρος, ανέφερε «Η θέληση του Λαού εισακούσθηκε. Η Δημοκρατία είναι πολύτιμη και εύθραυστη. Είναι εδώ όμως, και έχει επικρατήσει. Πριν από μερικές μέρες είδαμε τα θεμέλια του Καπιτωλίου να ταρακουνιούνται.»

Και συνέχισε: «Γνωρίζω την ισχύ του Συντάγματός μας και του Έθνους μας. Μόλις έλαβε τον ιερό όρκο, που πρώτος έλαβε ο Τζορτζ ουάσινγκτον. Η αμερικανική ιστορία δεν εξαρτάται από έναν άνθρωπο, αλλά από τον λαό. Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο μακριά».

Συνέχισε κάνοντας αναφορά στην πανδημία και σημείωσε ότι πολλές πληγές πρέπει να επουλωθούν. Το όνειρο της Δικαιοσύνης για όλους θα είναι εδώ. Φωνή επιβίωσης ακούγεται από τον πλανήτη. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε φυλετικές διακρίσεις και εσωτερική τρομοκρατία».

Λίγα λεπτά πριν, στις 18.41, ορκίσθηκε η πρώτη γυναίκα, πρώτη μαύρη και πρώτη Ασιάτισα αντιπρόεδρος, Κάμαλα Χάρις. Όπως ανφέρθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής, «όταν εκείνη ορκισθεί τα αγόρια και τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο θα ξέρουν ότι όλα είναι εφικτά».

 

Από το Καπιτώλιο, έλειπε ως γνωστόν ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έδωσαν ωστόσο το παρόν ως επίσημοι προσκλεκλημένοι ο Τζορτζ και η Μπάρμπαρα Μπους, ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον, όπως και ο Μάικ Πενς, απερχόμενος αντιπρόεδρος. Συνολικά, παραβρέθηκαν στην τελετή 1.000 προσκεκλημένοι. 

Η Lady Gaga ήταν εκείνη που ανέβηκε στο πόντιουμ πριν την ορκωμοσία των Τζο Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις για να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Η γνωστή τραγουδίαστρια ερμήνευσε τον Εθνικό Ύμνο με τη μπάνα του Ναυτικού των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ένα χρυσό μικρόφωνο. Είχε μια χρυσή καρφίτσα σε σχήμα περιστεριού καρφωμένη στο παλτό της.

Φωτογραφία από Saul Loeb / Pool Photo via AP

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις