Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Πάνω από 100 καταγγελίες σε βάρος καθηγητή του ΑΠΘ για σεξουαλικές παρενοχλήσεις»

«Πάνω από 100 καταγγελίες σε βάρος καθηγ...

Πρόεδρος ΣΕΓΕ: «Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες»

Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) δήλωσε σήμερα πως για συγκεκριμένο καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπάρχουν πάνω από 100 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση. 

Απόφοιτη και η ίδια του τμήματος Γεωλογίας που φοίτησε και μία γυναίκα που έκανε πρόσφατα καταγγελία, η πρόεδρος κα Λίνα Σαλταμπάση επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ τις καταγγελίες της πρώην φοιτήτριας που έγραψε για σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή, στη σελίδα της σχολής στο Facebook.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο Εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες, από το δικό μας τμήμα, αλλά και από άλλα τμήματα να μην διστάσουν εάν υπάρχει δεδομένο περιστατικό. Δεν θέλουμε ένα κίνημα εκδίκησης, αλλά όταν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, πάνω 100 καταγγέλλουσες. Μιλάμε για ένα κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης» είπε.

Όπως δήλωσε η κα Σαλταμπάσει, η ίδια «βρήκε τοίχο» όταν προσπάθησε να καταγγείλει τέτοια περιστατικά, προσθέτοντας πως υπάρχουν καταγγελίες και αποκαλύψεις από το 1984. «Επιτέλους σπάει ένα απόστημα».

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο επίκεντρο βρίσκονται καταγγελίες για διδάσκοντες σε δύο Σχολές του ΑΠΘ, έναν στη Φιλοσοφική και ο έναν στο Γεωλογικό Τμήμα, προκειμένου να κινηθεί η ποινική διαδικασία.

Στην υπόθεση θα συμπεριληφθεί και η αναφορά του Πρύτανη του ΑΠΘ.

 

πηγές lifo.gr ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις