Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το κτίριο στο κέντρο της Πάτρας που θα στεγάσει την Κινηματογραφική Λέσχη

Φωτ.:Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Φωτ.:Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού και σύντομα θα μεταμορφωθεί

Ένα μεγάλο όνειρο πραγματοποιεί σιγά σιγά η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας που πλέον βρήκε το κτίριο που θα την στεγάσει. Πρόκειται για ένα διατηρητέο στην όψη -και ιστορικό κατά μια έννοια- ακίνητο στο κέντρο της Πάτρας, το οποίο βεβαίως χρήζει ευρείας ανακαίνισης. Ωστόσο το πρώτο βήμα έχει γίνει και από εδώ και πέρα το κτίριο θα μεταμορφωθεί για να υποδεχθεί τους σινεφίλ πατρινούς.

Το κτίριο βρίσκεται  σε κεντρικό σημείο της πόλης, στην οδό και Ασκληπιού 7, ενώ ταυτόχρονα είναι απομονωμένο και ήσυχο. Ένα στενάκι, κοντά στην πλατεία Γεωργίου, που θα γίνει το επίκεντρο πολλών κινηματογραφικών βραδιών στο μέλλον.

Η ολοκλήρωση ενός ονείρου που χρονολογείται από δεκαετίες, βρίσκεται μπροστά μας, γι΄αυτό επιφυλασσόμαστε να πανηγυρίσουμε όταν θα είναι απτή και αποδοτέα στην κοινωνία η σημερινή μας κίνηση

«Η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας με την αγορά ακινήτου στο κέντρο της πόλης έκανε μια κίνηση, ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα για την απόκτηση δικού της χώρου για να στεγάσει την πολιτιστική της δράση.  Αυτή είναι κυρίως η πραγματοποίηση κινηματογραφικών προβολών, αλλά και όχι μόνο: από την ίδρυσή της έχει υποστηρίξει και πολλές άλλες δράσεις σχετικές με την τέχνη, μουσικές, εικαστικές, φιλολογικές και άλλες.  Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και με μεγαλύτερη άνεση πιά, στο χώρο μας.  Θα δημιουργήσουμε ένα πολυδύναμο κέντρο πολιτισμού» λέει στο thebest.gr η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης, Ελένη Δάσιου.

Όπως εξηγεί: «Θεωρήσαμε σωστό να ενημερώσουμε τα μέλη μας για την πρώτη αυτή επιτυχία.  Η ανταπόκρισή τους είναι τέτοια που μας έχει συγκινήσει αφάνταστα.  Είναι απρόσμενη και καταπληκτική η προθυμία που εκδηλώνουν πολλά μέλη μας να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, είτε με τεχνικές γνώσεις είτε με άλλο τρόπο.

Ο ενθουσιασμός μας για την απόκτηση ακινήτου αφορά την πόλη μας.  Είναι μια κίνηση προσφοράς της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας προς την πόλη, μια πράξη ανταπόδοσης και επιστροφής της αγάπης που έχουμε εισπράξει μέχρι σήμερα προς αυτούς που απλόχερα μας την πρόσφεραν. Την ευαισθησία και τον ενθουσιασμό μας για τα θέματα της πόλης μας, τα μοιραζόμαστε με αυτούς που έχουν υπάρξει υποστηρικτές της λέσχης για όλα αυτά τα χρόνια.  Και από ό,τι διαπιστώνουμε για μια ακόμη φορά, επιθυμούν να συνεχίσουν την υπέροχη αυτή στήριξή τους. 

Έτσι αυτή η σχέση, αυτός  ο κύκλος του «δούναι και λαβείν» της λέσχης με τον κόσμο της, τον κόσμο της Πάτρας, γίνεται συνεχής, σαν τον κύκλο της ζωής, που μέσα από διαφορετικές φάσεις και ιστορίες κάνει και αυτή, τους μικρούς ή μεγάλους της κύκλους. Όμως, η ολοκλήρωση ενός ονείρου που χρονολογείται από δεκαετίες, βρίσκεται μπροστά μας, γι΄αυτό επιφυλασσόμαστε να πανηγυρίσουμε όταν θα είναι απτή και αποδοτέα στην κοινωνία η σημερινή μας κίνηση.  Όνειρα και σχέδια έχουμε πολλά τα οποία τώρα μπορούμε να τα στεγάσουμε και να καταρτίσουμε ένα σχέδιο δράσης. Σχεδιασμός και πρόγραμμα λοιπόν για την κατά τον δυνατόν γρήγορη λειτουργία του χώρου και απόδοσή του στην κοινωνία, αυτό είναι τώρα ο στόχος μας, αυτό μας απασχολεί και εκεί εστιάζουμε όλη μας την ενέργεια. Δεν είναι ώρα για λόγια!».

 

 

 

 

 

«Ο περιορισμός της δράσης μας, μάς έδωσε το χρόνο να ασχοληθούμε, να ανακαλύψουμε, να επιδιώξουμε και τελικά να επιτύχουμε την πραγμάτωση ενός ονείρου, ενός οράματος 42 χρόνων. Πετύχαμε το στόχο που από ετών θέσαμε και που επί μακρά σειρά ετών εργαστήκαμε σκληρά για αυτόν, με συνέπεια, σωστή διαχείριση και αποτελεσματικότητα.

Πρόκειται για διατηρητέο στην όψη -και ιστορικό κατά μια έννοια- ακίνητο στο κέντρο της Πάτρας, το οποίο βεβαίως χρήζει ευρείας ανακαίνισης. Έγινε όμως το πρώτο βήμα, το μέγιστο. Επόμενο βήμα και στόχος είναι η ανακαίνιση τού κτιρίου και η διαμόρφωσή του σε χώρο πολιτισμού, προβολών και άλλων πολιτιστικών δράσεων. Μια προσφορά της Κινηματογραφικής Λέσχης στην πόλη μας, στην Πάτρα.

Μας κατακλύζει η συγκίνηση, η χαρά και η υπερηφάνεια, γιατί μαζί με εσάς όλους, τα στηρίγματα της λέσχης, καταφέραμε κάτι τόσο σημαντικό. Κάτι που θα μείνει στην πόλη, κληρονομιά και παρακαταθήκη. Την αγάπη και εμπιστοσύνη που μας δείξατε όλα αυτά τα χρόνια, εσείς, η πόλη, την ανταποδίδουμε και την επιστρέφουμε σε εσάς, στην πόλη, με αυτή την κίνηση. Και στην επόμενη προσπάθεια, δηλαδή αυτή της διαμόρφωσης του ακινήτου, θα χρειαστούμε τη συμπαράσταση όλων. Πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε και στο επόμενο βήμα.

Έχουμε δρόμο μπροστά μας, να είμαστε μόνο καλά» είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες η Κινηματογραφική Λέσχη στη σελίδα της στο facebook!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture