Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ενημέρωση Φ. Ζαΐμη για τις ενέργειες του Περιφερειάρχη περί δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ενημέρωση Φ. Ζαΐμη για τις ενέργειες του...

Συνεχίζεται η προσπάθεια

Σε δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη αναφέρονται τα εξής: 

"Για τις συντονισμένες ενέργειες που κάνει ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης ώστε να γίνει το εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενημέρωσε τα μέλη του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτονίας Φωκίωνας Ζαΐμης.   

Αναλυτικά, ο κ. Ζαΐμης, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2020 πέραν των οικονομικών θεμάτων της αντζέντας, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Φραγκογιάνννη τονίζοντας ότι γίνονται όλα τα απαραίτητα βήματα στο πλαίσιο της διεκδίκησης για να επιτευχθεί ο στόχος της επένδυσης, που είναι η δημιουργία του εργοστασίου στη Δυτική Ελλάδα καθώς η περιοχή μας καλύπτει όλα τα απαιτούμενα κριτήρια ενώ θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης μιας αδύναμης οικονομικά περιοχής της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης πρόκειται για επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας "Next.e.Go" στη χώρα μας για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που θα δημιουργήσει 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας  και περίπου 5.000 έμμεσες θέσεις εργασίας. Η επένδυση αναμένεται να οριστικοποιηθεί σε τρεις με έξι μήνες και η κατασκευή του εργοστασίου συναρμολόγησης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε 24 μήνες, δηλαδή η παραγωγή προβλέπεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2023." 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις