Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υπουργείο Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου πρότεινε ο Πλ. Μαρλαφέκας στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα

Υπουργείο Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου πρότει...

«Επενδύουμε σε αυτή την προσπάθεια και σας θέλουμε δίπλα μας» είπε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου

Τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, υποδέχθηκε χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, στην έδρα του φορέα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής. Ο κ. Μαρλαφέκας καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα και στην εισαγωγική τοποθέτησή του επισήμανε ότι, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, η κοινωνία και η επιχειρηματική κοινότητα έχουν υποχρέωση να οραματίζονται, να σχεδιάζουν και να επενδύουν για την «επόμενη μέρα» της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας χαρακτήρισε «ειδικών συνθηκών» την περιοχή μας, τονίζοντας ότι βρίσκεται στην τελευταία θέση της χώρας μας ως προς το ΑΕΠ της.

«Άρα πρέπει να δούμε την περιοχή τελείως διαφορετικά, και θα πρέπει να εφαρμόσουμε ειδικές πολιτικές ανάπτυξης, ώστε να συγκλίνουμε όχι με την Ευρώπη, αλλά με την υπόλοιπη Ελλάδα» τόνισε και κατάθεσε ως σκέψη για περαιτέρω πολιτική ζύμωση το ενδεχόμενο της θέσπισης ενός νέου Υπουργείου για τον δυτικό άξονα της χώρας, ένα Υπουργείο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Ο κ. Μαρλαφέκας υπενθύμισε στον κ. Τσίπρα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και μοιράστηκε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το όραμα της διοίκησης του Επιμελητηρίου για την Αχαΐα ως τρίτου πόλου ανάπτυξης στην Ελλάδα, ώστε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο και να ανακτήσει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα της στη νέα οικονομία μέσα από: Τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καθαρή ενέργεια, τα ασφαλή διατροφικά προϊόντα, το διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο, την έρευνα-καινοτομία και την σύνδεσή τους με τον επιχειρηματικό κόσμο, την εξέλιξη της περιοχής σε Κέντρο Μηχανοκίνητο Αθλητισμού με την κατασκευή του Αυτοκινητοδρομίου.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά πεδία θα καλλιεργήσουν τις συνθήκες για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αχαΐας και θα της δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. «Επενδύουμε σε αυτή την προσπάθεια και σας θέλουμε δίπλα μας» κατέληξε ο κ. Μαρλαφέκας απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις