Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Αχαΐας για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Αχαΐας για ασφαλές άνοι...

Ζητά από τους εκπαιδευτικούς να υιοθετήσουν σχετικό ψήφισμα

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας) καλεί τους καθηγητής της περιοχής να υιοθετήσουν μέσω των σχολείων τους, ψήφισμα για το άμεσο και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Αναλυτικά στο υπόδειγμα ψηφίσματος που δημοσιοποίησε αναφέρονται τα εξής:

"Την Παρασκευή 8/1/2021 ξαναγυρίσαμε μαζί με τους μαθητές μας στις πλατφόρμες της webex για να συνεχίσουμε την τηλεκπαίδευση, όπως κάναμε τις τελευταίες 7 εβδομάδες πριν τις διακοπές των εορτών. Η κυβέρνηση δίνοντας κυρίως βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος ανακοίνωσε το άνοιγμα της πρωτοβάθμιας με ανεπαρκέστατα μέτρα προστασίας και άφησε τη δευτεροβάθμια να σέρνεται στο διαδίκτυο. Μέχρι πότε; Κανείς δε γνωρίζει, καθώς και το εμβόλιο, που θα λειτουργούσε ως πανάκεια αργεί να έρθει.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε ζητήσει να παρθούν έγκαιρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, 15μελή τμήματα, διορισμοί εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, αύξηση χρηματοδότησης κλπ. Το υπουργείο, ενώ είχε όλο το χρόνο να προετοιμάσει την εκπαιδευτική κοινότητα σε αυτήν την κατεύθυνση, χρησιμοποιεί την πανδημία και τον εγκλεισμό σαν εργαλεία επιτάχυνσης της πολιτικής του. Παράλληλα διατείνεται ότι όλα βαίνουν καλώς και το μόνο που χρειάζεται τώρα είναι να μπουν τηλε-διαγωνίσματα και να προχωρήσει η τηλε-αξιολόγηση των μαθητών.

Αντιλαμβανόμαστε όλες και όλοι ότι δεν πρέπει πλέον να δείξουμε καμία ανοχή σε αυτήν την κατάσταση και να προχωρήσουμε στα αναγκαία βήματα, ώστε να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών μας. Στην κατεύθυνση αυτή το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας καλεί τους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων ευθύνης του να κουβεντιάσουν και να αποφασίσουν να συνυπογράψουν το παρακάτω ψήφισμα και να ενημερώσουν το σωματείο.

«Οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου διδασκόντων του…………………………, μετά από διεξοδική συζήτηση, δηλώνουμε ότι:

·     έχουμε χρέος να υπερασπίσουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια,

·     τα σχολεία είναι ο μοναδικός χώρος όπου τα παιδιά μαθαίνουν, κοινωνικοποιούνται, μορφώνονται,

·     η εξ αποστάσεως «εκπαίδευση» δεν είναι εκπαίδευση, δε μορφώνει. Αντίθετα: απομονώνει, ακυρώνει τη δυνατότητα ολόπλευρης γνωστικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών μας.

Απαιτούμε 15μελή τμήματα, διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας και όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Για ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι να αποκλιμακωθεί η πίεση της πανδημίας, θεωρούμε απαραίτητο  η κυβέρνηση και το υπουργείο να προχωρήσουν άμεσα στην εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων, όπως τον Μάιο της περσινής χρονιάς.

Επιπλέον ζητάμε τη διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, και την κατάργηση της τράπεζας θεμάτων, ιδιαίτερα για φέτος.»

Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας θα έρθει σε επαφή με τους συλλόγους των γονέων, τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής, τις υπόλοιπες ΕΛΜΕ, την ΟΛΜΕ, ώστε συντονισμένα να αναδείξουμε το ζήτημα και να παλέψουμε στην κατεύθυνση υλοποίησης της απόφασης αυτής."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις