Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η «αντεπίθεση» των καρναβαλιστών, το κλίμα με το Δήμο, τα σχέδια και η καμπάνια που «πλημμύρισε» το fb

Η «αντεπίθεση» των καρναβαλιστών, το κλί...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Απόψεις για το Πατρινό Καρναβάλι 2021 εν μέσω πανδημίας

Στεναχώρια και απογοήτευση επικρατεί στις καρναβαλιστές της Πάτρας μετά και την ανακοίνωση του προγραμματισμού για την καρναβαλική περίοδο από το Δήμο. Υπό άλλες συνθήκες η πόλη θα βρισκόταν μία ανάσα από την έναρξη του Καρναβαλιού της, ωστόσο η πανδημία έχει ανατρέψει τα πάντα με τους καρναβαλιστές να είναι «παγωμένοι». Παρόλη την κατάσταση όμως το καρναβαλικό τους πνεύμα τους οδηγεί στο να σκεφτούν τρόπους και δράσεις που θα κρατήσουν και φέτος το Πατρινό Καρναβάλι ζωντανό.

Να σημειώσουμε ότι από χθες γιγαντώνεται μία καμπάνια στο facebook κατά την οποία, πολλοί και γνωστοί καρναβαλιστές της Πάτρας αλλάζουν την εικόνα προφίλ τους με το σύνθημα «Πατρι No Καρναβάλι- Του χρόνου μπούλες». Η εικόνα είναι άκρως καρναβαλική ενώ και μόνο που την βλέπεις, μπαίνεις στο κλίμα.

Δεν γίνεται Καρναβάλι μέσα από το διαδίκτυο- Θα κάνουμε δράσεις που να θυμίζουν τη μεγάλη γιορτή

Και μπορεί οι καρναβαλιστές να περιμένουν για να ζήσουν το πατρινό καρναβάλι όπως το ξέρουν, ωστόσο για φέτος ψάχνουν να βρουν άλλες λύσεις, τηρώντας πάντα μέτρα προστασίας και υγειονομικά.

«Είμαστε ιδιαίτερα στεναχωρημένοι για όσα γίνονται φέτος. Δεν υπάρχει συνεννόηση και εκτίμηση από τον Δήμο προς τους καρναβαλιστές. Μας έδιωξαν από τον ΑΣΟ όπου φτιάχναμε τις κατασκευές μας και όλα έχουν απροστάτευτα στο Πετρωτό. Ο Δήμος δεν φρόντισε να μας βρει νέα στέγη. Θεωρούμε πως βρήκε την ευκαιρία με όλη την κατάσταση που έφερε η πανδημία, να μην κάνει το καρναβάλι όπως πρέπει. Παρατηρούμε μία άρνηση από πλευρά του, ότι δεν δίνει στο καρναβάλι τη σημασία που έπρεπε. Σαν να θεωρεί ότι οι καρναβαλικές ομάδες δεν έχουν λόγο ύπαρξης, δεν υποστηρίζονται. Δεν υπάρχει σύμπνοια. Να σημειώσω ότι και στο πλαίσιο του προγράμματος Spark όπου υπήρξε ανταλλαγή ιδεών μεταξύ Ελλάδας- Ιταλίας, δεν φάνηκαν οι δημιουργίες των πληρωμάτων» λέει στο thebest.gr η Αβροκόμη Ξενόγιαννη η οποία τονίζει ότι υπάρχει ένα άσχημο κλίμα μεταξύ καρναβαλικών ομάδων και Δήμου.

Όπως εξηγεί: « Δεν μας πάει καρδιά να μην κάνουμε τίποτα φέτος. Προσπαθούμε να σκεφτούμε και να οργανώσουμε δράσεις, τηρώντας πάντα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεν θα κάνουμε τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο τον κόσμο ή εμάς θα είναι όμως δράσεις που θα θυμίζουν Καρναβάλι. Καρναβάλι μέσα από το διαδίκτυο, όπως σχεδιάζει ο Δήμος, δεν γίνεται. Δεν ξέρω κι αν οι καρναβαλικές ομάδες θα συμμετείχαν σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Άλλωστε είχαμε πει ότι αν δεν δινόταν λύση στο πρόβλημα της στέγασης των πληρωμάτων, δεν θα συμμετείχαμε. Πλέον κατευθυνόμαστε προς την ιδέα να σχεδιάσουμε δικές μας δράσεις, χωρίς ακόμα να είναι σίγουρο κάτι άλλο».

Την αντίθεση της με το Καρναβάλι στο διαδίκτυο εκφράζει, μιλώντας στο thebest.gr,  και μία άλλη γνωστή καρναβαλίστρια, η Βικτωρία Αγγελοπούλου.

«Διαφωνώ με το καρναβάλι στο διαδίκτυο. Είναι άλλο πράγμα να γίνουν κι εκεί κάποια πράγματα, κι άλλο να προσπαθούμε να μεταφέρουμε εκεί το Καρναβάλι. Ιδιαίτερα διαφωνώ με το ιντερνετικό παιδικό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού. Σε μία κατάσταση τέτοια όπου τα παιδιά έκαναν ακόμα και τα μαθήματα τους μέσω διαδικτύου, να κάνουμε και αυτό μέσω ιντερνέτ δημιουργώντας έτσι μία εξάρτηση» μας λέει.

Όπως εξηγεί: «Θα κάνουμε κάποιες εμφανίσεις, τηρώντας όλα τα μέτρα. Η αλήθεια είναι ότι οι ομάδες δεν μιλάμε πολύ μεταξύ μας σχετικά με τα σχέδια μας, δε θέλουμε να φανεί ότι κάνουμε πράγματα ως αντίδραση. Θα χαρώ όμως πολύ- κι ελπίζω να γίνει- αν δω μικρές ομαδούλες να κάνουν πράγματα που θα φέρουν Καρναβάλι. Και ο Δήμος από την πλευρά του θα μπορούσε να κάνει κι άλλα πράγματα. Θα μπορούσε να εξασφαλίσει χώρο για τα άρματα των πληρωμάτων ή ακόμα και να φτιάξει και ένα φωτογραφικό άλμπουμ, με καρναβαλικές φωτογραφίες των τελευταίων 20 ετών για παράδειγμα, για να είναι σήμα κατατεθέν, διαθέσιμο στους επισκέπτες. Αν δεν σεβαστούμε τους άνθρωπος που βάζουν λιθαράκια ε αυτό τον θεσμό, σύντομα θα εκλείψει»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις