Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Να σταματήσουμε...

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε από τη Λισαβόνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα

Μήνυμα προς την Τουρκία «να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες και να βρούμε μια ημερομηνία για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε από τη Λισαβόνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αντόνιο Κόστα. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα προσέλθει στις διερευνητικές επαφές, όταν οριστεί ημερομηνία, στη βάση των αποφάσεων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, που ανέφερε ότι η Άγκυρα επιθυμεί να ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές τον Ιανουάριο, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «θετικό ότι η Τουρκία εκφράζει τη βούληση να ξεκινήσει η διαδικασία», προσθέτοντας ότι απαιτείται συνέπεια και συνέχεια.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κόστα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Ο κ. Μπορέλ έχει αναλάβει την ευθύνη να παρουσιάσει ένα πλήρες κείμενο για τις επιλογές της Ευρώπης με την Τουρκία», υπενθύμισε.

«Θα είναι προς όφελος της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης να αλλάξει η Τουρκία πολιτική. Το 2021 μπορεί να είναι ένα καλύτερο έτος, απ’ ότι το 2020. Αναμένουμε την τουρκική πρόσκληση για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές για το ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, που δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις