Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο νοσοκομείο Αιγίου για την διάλυση του Αναισθησιολογικού τμήματος

Φωτογραφία filodimos

Φωτογραφία filodimos

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου

Στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου αναφέρεται:

Με έκπληξη ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου ενημερώθηκε για την αιφνιδιαστική απόφαση του διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. κ. Καρβέλη να αποδυναμώσει περαιτέρω το αναισθησιολογικό τμήμα του ΓΝ Αιγίου, μετακινώντας μία συνάδελφο αναισθησιολόγο στο ΠΓΝ Πατρών. Σημειώνεται ότι με προηγούμενη απόφαση του κ. Καρβέλη, ήδη μια αναισθησιολόγος έχει μετακινηθεί στο ΠΓΝ Πατρών και το αναισθησιολογικό τμήμα ήδη λειτουργεί υποστελεχωμένο.

Η νέα απόφαση για μετακίνηση ουσιαστικά καταργεί την λειτουργία του χειρουργικού τομέα στο νοσοκομείο Αιγίου καθώς είναι αδύνατο να λειτουργήσει επαρκώς το αναισθησιολογικό τμήμα με δύο ιατρούς. Αποτέλεσμα της μετακίνησης θα είναι η αναβολή επ’ αόριστον των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων, με όποιο επακόλουθο για την υγεία των κατοίκων της Αιγιάλειας, καθώς και την επιβάρυνση των όμορων νοσοκομείων που θα πρέπει να καλύψουν το κενό.

Από επικοινωνία που είχαμε με τους ιατρικούς παράγοντες του ΠΓΝ Πατρών, καμία αίτηση για επείγουσα ανάγκη αναισθησιολόγου δεν έχει κατατεθεί, ενώ από όσο γνωρίζουμε αντίστοιχη αίτηση δεν υπάρχει και στην 6η ΥΠΕ. Επίσης ο διοικητής του ΓΝ Αιγίου κ. Γεωργάκης δηλώνει πλήρη άγνοια για την απόφαση του κ. Καρβέλη, γεγονός που από μόνο του αποτελεί ένδειξη της ποιότητας συνεργασίας μεταξύ των φορέων υγείας στην Αχαΐα.

Ο κ. Καρβέλης οφείλει άμεσα να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1)      Πώς θα λειτουργήσει ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Αιγίου με δύο μόνο αναισθησιολόγους, την στιγμή που το αναισθησιολογικό τμήμα λειτουργεί ήδη με μειωμένο προσωπικό από δική του προηγηθείσα απόφαση.

2)      Ποια συγκεκριμένη ανάγκη του ΠΓΝ Πατρών προσπαθεί να καλύψει όταν το ΠΓΝ Πατρών δεν έχει έλλειψη προσωπικού, και μάλιστα είναι ήδη ενισχυμένο με επιπλέον προσωπικό, και ποιος έχει κάνει την αίτηση.

3)      Γιατί συνεχίζει να μετακινεί ιατρούς από άλλα νοσοκομεία στο ΠΓΝ Πατρών, όταν η κυβέρνηση διατείνεται ότι έχει προσλάβει χιλιάδες γιατρούς. Απαιτείται να ανακοινώσει πού είναι αυτοί οι ιατροί και γιατί το ΓΝ Αιγίου συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο (ακτινολογικό, αναισθησιολογικό, παθολογικό) ενώ και τα υπόλοιπα τμήματα λειτουργούν μόνο και μόνο λόγω προσωρινής παρουσίας επικουρικών ιατρών.

Καλούμε τον κ. Καρβέλη σε άμεση δημόσια συζήτηση επί των παραπάνω ερωτημάτων. Θεωρούμε την απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κατώτερη των περιστάσεων και εάν άμεσα δεν δοθούν τουλάχιστον εξηγήσεις θα επανεξετάσουμε την στάση μας καθώς η συγκεκριμένη απόφαση θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία των κατοίκων της Αιγιάλειας και υποβιβάζει τραγικά την λειτουργία του νοσοκομείου Αιγίου .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις