Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο πόδι όλη η Αιγιάλεια- Το ΠΓΝΠ «αρπάζει» και δεύτερο αναισθησιολόγο από το Νοσοκομείο Αιγίου

Στο πόδι όλη η Αιγιάλεια- Το ΠΓΝΠ «αρπάζ...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

«Ακατανόητη» η αποψίλωση λένε στο thebεst.gr

 H μετακίνηση αναισθησιολόγων από το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει σηκώσει στο πόδι όλη την Αιγιάλεια και όχι αδίκως.

Η αποψίλωση του Ιδρύματος από αναισθησιολόγους σε μια υγειονομικά κρίσιμη περίοδο, συνεπάγεται κινδύνους και μάλιστα σοβαρούς σε ό,τι αφορά τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων που καλύπτονται από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Φέρνει όμως στο φως αυτή η κατάσταση και την «αρρυθμία» στον σχεδιασμό της 6ης ΥΠΕ καθώς η μετακίνηση δύο αναισθησιολόγων σε διάστημα μόλις δύο εβδομάδων δεν φαίνεται να συνοδεύεται από πειστικά επιχειρήματα. Για την ακρίβεια, δεν φαίνεται να συνοδεύεται καν από επιχειρήματα.  «Πριν από ένα μήνα είχαμε καταφέρει μετά από πολλούς αγώνες και μακροχρόνια προσπάθεια να πάρουμε μια επιπλέον αναισθησιολόγο, έτσι ώστε να πάρουν ανάσα οι υπόλοιποι τρεις αναισθησιολόγοι υου νοσοκομείου που εργάζονται σε υπερεντατικές συνθήκες» λέει στο thebest.gr ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής και  Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα Δημήτρης Κανελλόπουλος και συνεχίζει:

«Πριν μια εβδομάδα, χωρίς κανένα δικαιολογητικό την πήρανε και την πήγανε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Αυτό δεν έχει συβεί ποτέ ξανά στα χρονικά από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω. Τουλάχιστον όχι σε επίπεδο Ελλάδας. Να περιμένεις χρόνια έναν αναισθησιολόγο, να έρχεται και να τον μετακινούν.  Η μετακίνηση έγινε  χωρίς καμία ιδιαίτερη ειδοποίηση και χωρίς να μας δοθεί εξήγηση σχετικά με το ποιες ανάγκες του Νοσοκομείου της Πάτρας την επέβαλαν. Αλλά δεν σταματούν εδώ τα ευτράπελα. Πριν προλάβουμε να συνειδητοποιήσουμε αυτή την κατάσταση, το να μας πάρουν δηλαδή έναν επιπλέον αναισθησιολόγο που τον περιμέναμε χρόνια, τώρα μας ζητούν και την μια εκ των τριών αναισθησιολόγων που διαθέτει το νοσοκομείο. Πάλι χωρίς να έχει υπάρξει κάποιο αίτημα από κάποιον καθηγητή π.χ. στο Ρίο, πάλι χωρίς εξηγήσεις, πάλι χωρίς έγκαιρη ειδοποίηση ώστε να μπορέσει να ετοιμαστεί το τμήμα και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Μας έστειλε ο Διοικητής ένα χαρτί την Παρασκευή και μας το γνωστοποίησε. Έτσι απλά».

Η έλλειψη αναισθησιολόγων δεν είναι καθόλου απλή περίπτωση.

«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές» λέει ο κ. Κανελλόπουλος. «Ζωές από όλη την περιοχή του Αιγίου και των Καλαβρύτων. Φανταστείτε να πάθει ένας άνθρωπος κάτι επείγον να πάθει π.χ. μια ανακοπή, κάτι έκτακτο και ο ένας αναισθησιολόγος να δίνει αναισθησία στα γενικά χειρουργεία και ο άλλος στους ορθοπεδικούς… Τι θα γίνει εκεί; Θα τους παρατήσει στα χειρουργεία για να πάει κάτω να δει το έκτακτο;».

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές  και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αιγίου δίνουν αύριο το πρωί ραντεβού για κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα. Μαζί τους θα είναι και ο Δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, βουλευτές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων  αλλά και πολλοί Αιγιώτες που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης από την αποψίλωση του Νοσοκομείου τους.

 Το θέμα του Νοσοκομείου Αιγίου αναμένεται να απασχολήσει τις επόμενες ημέρες και το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας κατόπιν σχετικής εισήγησης του Δημάρχου κ. Καλογερόπουλου.

Στην Ελλάδα του 2021 σε επίπεδο περίθαλψης διεκδικούμε ακόμη τα αυτονόητα. Και αυτή η κατάσταση δεν φαίνεται να λαμβάνει τέλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις