Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επιστροφή στο σχολείο σήμερα για μαθητές Νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικής αγωγής

Επιστροφή στο σχολείο σήμερα για μαθητές...

Με αυξημένα μέτρα για τον κορωνοϊό

Ανοίγουν τα σχολεία και επιστρέφουν σήμερα στα θρανία οι μαθητές και οι μαθήτριες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και της Ειδικής Αγωγής.  Ταυτόχρονα, επιστρέφουν στις νέες «συνήθειες» που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού και που αποτελούν το πλαίσιο των μέτρων προστασίας από την Covid-19. 
Η δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία θα γίνει με ενισχυμένα μέτρα. Υπάρχει πρόβλεψη για:

- διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι αναγκαίο και εφικτό, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών

- χρήση περισσοτέρων εισόδων της εκάστοτε σχολικής μονάδας, όπου υπάρχουν

Όπως και το προηγούμενο διάστημα που ήταν ανοιχτά τα σχολεία έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Ο τρόπος μετακίνησης από και προς το σχολείο:
Επιλογή 4 στο sms 13033
Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση

Με αυτά τα δεδομένα, ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, αλλά για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα όπως φαίνεται. Κι αυτό γιατί, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων φαίνεται πως συμμορφώνονται εύκολα στους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό, κάτι που δεν ισχύει - τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό - για τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές. Γι' αυτό ορισμένοι επιστήμονες φτάνουν ακόμη και στο σημείο να προτείνουν ακόμα και να παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος της χρονιάς Γυμνάσια και Λύκεια, με εξαίρεση την Γ΄ λυκείου λόγω των πανελληνίων.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Πάτρας για το άνοιγμα των σχολείων

Η 11η Ιανουαρίου του 2021, ως μέρα έναρξης επαναλειτουργίας της Α/βαθμιας Εκπαίδευσης, θα έπρεπε να είναι μέρα ανακούφισης και αισιοδοξίας για όλους τους γονείς.

Παρόλα αυτά, διαπιστώνουμε με λύπη και οργή ότι τα «μέτρα προστασίας» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι τα ίδια με τα αντίστοιχα του περασμένου Σεπτεμβρίου, (αερισμός αιθουσών, καθαριότητα, χρήση μασκών).

Δεν ξεχνάμε όμως πως με αυτά μόνο τα μέτρα είχαμε κρούσματα στα σχολεία με αποτέλεσμα να κλείνουν τμήματα, ακόμα και σχολικές μονάδες!

Τα διαφημιζόμενα ως καινούργια μέτρα αφορούν τη διαφοροποιημένη ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων και τη χρήση περισσοτέρων εισόδων στην εκάστοτε σχολική μονάδα, όπου βεβαίως αυτό είναι εφικτό!

 Μα πραγματικά είναι δυνατόν να μας καθησυχάζουν αυτά και μόνο τα μέτρα; Την στιγμή μάλιστα που οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν για ένα τρίτο κύμα πανδημίας.

Το γεγονός ότι παρόλο που είχαν 8 μήνες να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και δεν έπραξαν τα δέοντα, μας οδηγεί ξεκάθαρα στο συμπέρασμα ότι η ευθύνη θα εμπίπτει και πάλι στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, η λεγόμενη ατομική ευθύνη!

 Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, καταθέσαμε προτάσεις ρεαλιστικές, προτάσεις που είναι και οι μόνες που θα προσφέρουν στα παιδιά μας ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον για δραστηριότητα και μόρφωση μέσα στην πανδημία.

Θέλουμε η λειτουργία των σχολείων να γίνει με βάση τα πρωτόκολλα ασφαλείας που εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά ! Θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

 Αποσυμφόρηση των μαθητών στην τάξη - έως 15 μαθητές, έστω και με το σύστημα εκ’ περιτροπής.

 Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, έτσι ώστε να είναι εφικτή η τακτική απολύμανση των αιθουσών, των θρανίων και των κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

 Να υπάρχουν σε διαρκή επάρκεια μέσα ατομικής καθαριότητας -προστασίας, τα οποία θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές για την ατομική τους προστασία.

 Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών, έχουμε φτάσει στα μισά της σχολικής χρονιάς και σε αρκετά σχολεία υπάρχουν κενά και όχι λόγω άδειας ειδικού σκοπού, κενά που δεν καλύφθηκαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς και μάλιστα σε βασικά μαθήματα!

 Επανάληψη της διδακτέας ύλης, ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει από την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

 Δημιουργία νέων σχολικών αιθουσών - Να αξιοποιηθούν κατάλληλες δομές που υπάρχουν και στην πόλη μας Να ενισχύστε το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων,.

 Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα test covid-19 στα σχολεία. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 Θέλουμε ΑΝΟΙΚΤΑ αλλά ΑΣΦΑΛΗ σχολεία!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις