Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανασχηματισμός προ των πυλών - Ίσως και την Κυριακή οι ανακοινώσεις

Ανασχηματισμός προ των πυλών - Ίσως και ...

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα

Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα έρχονται τις επόμενες ώρες με τις πληροφορίες για ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό ακόμη και την Κυριακή να πληθαίνουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε ανασχηματισμό αυτό το χρονικό διάστημα το οποίο πολιτικά είναι "ουδέτερο" καθώς δεν έχει αρχίσει ακόμα ο μαζικός εμβολιασμός, αλλά και να δώσει το στίγμα των προθέσεων του για το "κομβικό" όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς 2021

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να ανακατέψει αρκετά την "τράπουλα" του κυβερνητικού σχήματος αλλάζοντας πρόσωπα που βρίσκονται σε κορυφαία υπουργεία.

Η αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαπιστώσει τις αδυναμίες που υπάρχουν σε ορισμένους τομείς, που αφορούν τόσο την καθημερινότητα όσο και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Το μεγαλύτερο βάρος αναμένεται να δοθεί στην ενίσχυση των παραγωγικών υπουργείων προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες που θα βγάλουν σταδιακά την χώρα από την ύφεση, μέσα από τους πόρους του ταμείου Ανάκαμψης, των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και των επενδύσεων που θα έρθουν μέσα στη νέα χρονιά. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξουν και "καραμπόλες" από τις μετακινήσεις ορισμένων υπουργών.

Αρκετά από τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στην κυβέρνηση θα προέρχονται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Πρόκειται για πρόσωπα που είχαν υπουργοποιηθεί σε παλαιότερες "γαλάζιες" κυβερνήσεις αλλά και για βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Επίσης πιθανότατα θα αναβαθμιστούν υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς υπουργείων που έχουν αξιολογηθεί με θετικό βαθμό στην προώθηση του κυβερνητικού έργου. Όσον αφορά την ποσόστωση κυβερνητικών στελεχών που δεν προέρχονται από τη ΝΔ αναμένεται να παραμείνει ίδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις