Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βροχερή η υποδοχή του 2021 - Ο καιρός στην Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα

Βροχερή η υποδοχή του 2021 - Ο καιρός στ...

Εκτίμηση Καιρικών Συνθηκών Δυτικής Ελλάδας & Πάτρας Έως Το 1ο Δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2021

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία άνωθεν της Ευρωπαϊκής ηπείρου συνεχίζει να ευνοεί την επικράτηση ανέμων νοτίων γενικά διευθύνσεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και κατ' επέκταση και στην χώρα μας.

Οι ψυχρότερες αέριες μάζες, λοιπόν, κατέρχονται προς την βόρεια, δυτική και κεντρική Ευρώπη, προσδίδοντας έναν χειμωνιατικο τόνο στις καιρικές συνθήκες των προαναφερθεισών περιοχών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κυκλογένεση (γένεση ατμοσφαιρικών διαταραχών) στο ύψος της κεντρικής Μεσογείου, καθώς οι προλεχθείσες ψυχρές αυτές μάζες έρχονται σε επαφη με τις θερμότερες και πιο υγρές που βρίσκονται στην εκεί περιοχή.

Έτσι, η περιοχή μας βρίσκεται στον θερμό τομέα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας με επικράτηση ανέμων νοτίων συνιστωσών, καθώς και την κατά περιόδους διέλευση των ατμοσφαιρικών διαταραχών που προαναφέρθηκαν οι οποίες κινούμενες ανατολικότερα, προκαλούν μεταβολές στον καιρό της δυτικής και της βόρειας κυρίως χώρας και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις στις ορεινότερες περιοχές της Πίνδου.

Το μοτίβο αυτό, σύμφωνα με τα μέχρι ώρας...

Το μοτίβο αυτό, σύμφωνα με τα μέχρι ώρας διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, δεν φαίνεται να διαφοροποιείται μέχρι και τα τέλη του 1ου 10ημέρου του νέου έτους.

Εν κατακλείδι, το ερχόμενο διάστημα αναμένονται οι εξής καιρικές συνθήκες στην δυτική χώρα:

 

Πέμπτη 31/12: Κακοκαιρία με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλα τα δυτικά κατά το 1ο μισό της ημέρας με διέλευση ψυχρού μετώπου. Βελτίωση από τις μεσημβρινές ώρες.

Παρασκευή Πρωτοχρονιά 2021: Πιθανότητα για πρόσκαιρα τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα τις μεταμεσονύχτιες ώρες και βελτιωμένος καιρός για το υπόλοιπο της ημέρας.

Τάση 2/1- 9/1: Με τις ημέρες πρόγνωσης να έχουν αυξηθεί επομένως και τον ακριβή χρονικό προσδιορισμό των φαινομένων να δυσκολεύει έτι περαιτέρω, αυτό που μπορεί να ειπωθεί είναι πως αναμένεται διατήρηση του παραπάνω μοτίβου με κατά διαστήματα βροχερό καιρό. Πιθανή πιο οργανωμένη κακοκαιρία κατά το διάστημα 2-4/1 με την διέλευση βαρομετρικού χαμηλού.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα ensemble για την πόλη της Πάτρας από το αμερικανικό προγνωστικό μοντέλο (GFS), όπου μεγάλο πλήθος των υποσεναρίων συγκλίνουν σε ό,τι έχει προλεχθεί.

ΥΓ: Οι χιονοπτώσεις στο εν λόγω διαστημα θα αφορούν μόνο ορεινά τμήματα της Πίνδου. 

Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία σε όλες και σε όλους και είθε το νέο έτος να κυλήσει πολύ καλύτερα και πολύ ομαλότερα από τον προκάτοχό του για όλους μας!! 

Επιμέλεια Σύνταξης: Νικόλας Σερέτης

Γεωλόγος & Ερασιτέχνης Προγνώστης Καιρού
Ρωμανός Πατρών & Για το www.meteoclub.gr : Nick-Stormlover

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις