Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βέλγιο-κορωνοϊός: Περισσότεροι από 10.000 θάνατοι στα γηροκομεία!

Βέλγιο-κορωνοϊός: Περισσότεροι από 10.00...

Περισσότεροι από τους μισούς συνολικούς θανάτους στη χώρα

Ο κορωνοϊός προκάλεσε περισσότερους από 10.000 θανάτους σε οίκους ευγηρίας στο Βέλγιο, δηλ. το 56% των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές, καθώς πλησιάζουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

«Ξεπεράσαμε αυτήν την εβδομάδα το όριο των 10.000 θανάτων μεταξύ των ενοίκων των οίκων ευγηρίας, είμαστε τώρα στους 10.270», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ιβ Βαν Λέτεμ, εκ των εκπροσώπων των αρχών στην κρίση αυτή.

Ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 56% των συνολικών θανάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα, που ανερχόταν σήμερα στους 18.371, ένας ευρύς απολογισμός που περιλαμβάνει και τους θανάτους που φέρονται να συνδέονται με τον ιό χωρίς απαραίτητα να υπάρχει τεστ που το επιβεβαιώνει.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Βέλγιο, μια χώρα 11,5 εκατ. κατοίκων, να κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως (εκτός από πολύ μικρά κράτη όπως ο Άγιος Μαρίνος) όσον αφορά τη θνητότητα αναλογικά με τον πληθυσμό του, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στους οίκους ευγηρίας η καμπύλη των θανάτων συνεχίζει την «ελαφρά αύξησή της», με την κατάσταση εκεί να παραμένει "επισφαλής, δύσκολη", προσέθεσε ο Βαν Λέτεμ.

Εκ μέρους των αρχών, ο ιολόγος χαιρέτισε την εργασία «κινητών ομάδων» που ήρθαν να ενισχύσουν ένα προσωπικό κάποιες φορές «εξαιρετικά κουρασμένο από τις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και μήνες».

Οι ένοικοι και το προσωπικό των περίπου 1.500 οίκων ευγηρίας θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα στο Βέλγιο κατά της Covid-19.

Ο μαζικός εμβολιασμός δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από την εβδομάδα που ξεκινά τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, αν και "συμβολικοί" εμβολιασμοί μπορεί να οργανωθούν ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Σε μια δηκτική έκθεσή του, το βελγικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας κατήγγειλε τον Νοέμβριο την «εγκατάλειψη» των βελγικών οίκων ευγηρίας από τις δημόσιες αρχές στη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις