Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χρήστος Γούτος: «Ανεξεταστέα» η δημοτική αρχή για τη συγχώνευση των σχολείων Αιγείρας - Ακράτας

Χρήστος Γούτος: «Ανεξεταστέα» η δημοτική...

Ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αιγιάλεια Αύριο"

Από την Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» και τον επικεφαλής της Χρήστο Γούτο, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες, μάταια η δημοτική αρχή επιχείρησε να μας παρουσιάσει ως υπαίτιους της συγχώνευσης των Λυκείων Αιγείρας - Ακράτας, εξαιτίας της καταψήφισης υπηρεσιακής γνωμοδότησης του Δήμου Αιγιάλειας για να μη χάσει το σχολείο της Αιγείρας την αυτονομία που έχει σήμερα.
Εξηγήσαμε, από την πρώτη στιγμή ότι η ψήφος μας ήταν μόνο πολιτική.
Ωστόσο η στάση εντυπωσιασμού της δημοτικής αρχής - μέσω του αρμοδίου αντιδημάρχου της - προκάλεσε αναστάτωση Διδασκόντων και Γονέων της Αιγείρας και οδήγησε σε άδικο ξέσπασμα κατά της παράταξής μας και κυρίως κατά των τοπικών μας δημοτικών συμβούλων κ.κ. Γιαννούλη, Γιοβά, Τομαρά και Χρυσανθόπουλου, που πάντα αγωνίζονται σθεναρά για τα δίκαια αιτήματα της Ανατολικής Αιγιάλειας.
Δυστυχώς και σε αυτό το θέμα η δημοτική αρχή πιάστηκε αδιάβαστη, αφού - όπως αναγνώσαμε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» - η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, ήδη από τις 9 Ιουνίου 2020 είχε ακυρώσει την απόφαση του 2011 για συγχώνευση των δύο σχολικών μονάδων.
Χαιρόμαστε αναμφίβολα για την άγνωστη αυτή εξέλιξη, αλλά λυπούμαστε που αυτή η απόφαση ήταν άγνωστη σ' αυτούς που έχουν την πλήρη ευθύνη των τοπικών θεμάτων της Εκπαίδευσης.
Χαιρόμαστε, γιατί στη νέα ανακοίνωση Διδασκόντων και Γονέων της Αιγείρας, γίνεται κατανοητό ποιοι πραγματικά ευθύνονται για την αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η δημοτική αρχή και ο αντιδήμαρχος Παιδείας τώρα «τραυλίζουν» και δεν βρίσκουν λόγια να δικαιολογήσουν την άγνοια και την ημιμάθειά τους.
Για ακόμα μία φορά, σε θέμα ιδιαίτερης σημασίας, για το οποίο έχουν δοθεί αγώνες, η δημοτική αρχή μένει «ανεξεταστέα»!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις