Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου από τους λοιμωξιολόγους

Οχι στο άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14...

Πιθανότατα από τη Δευτέρα θα ανοίξουν μόνο κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

Πολλές επιφυλάξεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου -λόγω υπερμετάδοσης του κορωνοϊού- εξέφρασαν, οι λοιμωξιολόγοι σε διαδοχικές συσκέψεις που πραγματοποίησαν με κυβερνητικά στελέχη.

Φαίνεται πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετατίθεται χρονικά, χωρίς να έχει αποφασιστεί προς το παρόν πότε θα ανοίξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν μόνο τα κομμωτήρια και τα ανθοπωλεια στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Για τις αποφάσεις, αναμένονται ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την Παρασκευή.

Μπροστά στον κίνδυνο να μην ανοίξει καθόλου το λιανεμπόριο, έχει επανέλθει στο τραπέζι το διζωνικό σύστημα. Δηλαδή το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας να γίνει ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο που έχει η κάθε περιφερειακή ενότητα. Οι ειδικοί εμφανίζονται διστακτικοί καθώς μία τέτοια κίνηση μπορεί να αυξήσει την διασπορά του κορωνοϊού σε περιοχές που χαρακτηρίζονται “καθαρές”.

Ωστόσο το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα στις 21 Δεκεμβρίου, μία ημερομηνία που φέρεται να προκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενέχει το κίνδυνο να αυξηθεί κατακόρυφα η κινητικότητα. Μάλιστα όπως εξηγούν κυβερνητικά στελέχη, μέσα σε τέσσερις μέρες που θα απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα θα βγουν όλοι για να ψωνίσουν τα δώρα τους.

Παράλληλα σημειώνουν πως μια τέτοια κίνηση δεν θα δώσει οικονομική ανάσα στους καταστηματάρχες ενώ οι καταναλωτές λόγω του μικρού διαστήματος που θα ανοίξουν τα μαγαζιά, θα κινδυνεύσουν να κολλήσουν κορωνοϊό.

Πέτσας: «Δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί είχαν φανταστεί»

Στο άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής, των εκκλησιών και των κομμωτηρίων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ξεκαθαρίζοντας ότι «είναι βέβαιο ότι δε θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί».

Ο Στέλιος Πέτσας, έκανε λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία ενώ για το ακριβές πλάνο του ανοίγματος των καταστημάτων παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις