Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φτιάχνουν ειδικούς χώρους για νεκρούς από κορωνοϊό σε νεκροταφεία

Φτιάχνουν ειδικούς χώρους για νεκρούς απ...

Σε εξέλιξη οι εργασίας στο Δήμο Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης

Μια σκληρή εικόνα που βλέπαμε στις χώρες του εξωτερικού αντικρύσαμε στο νεκροταφείο του δήμου Βάρης Bούλας Βουλιαγμένης.

Ένα τεράστιο οικόπεδο θα μεταμορφωθεί στο νέο σημείο των τάφων για τους νεκρούς από τον κορονοϊό και μάλιστα σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους.

Η διαφορά με αυτούς τους τάφους θα είναι ότι θα έχουν μεγαλύτερο βάθος από τους συνηθισμένους αλλά και στην διάρκεια εκταφής που ενώ συνήθως είναι στα 3 χρόνια οι θανόντες από COVID θα είναι στα 10 χρόνια.

 Η μορφή που θα έχουν είναι σαν τις εικόνες που βλέπετε στις φωτογραφίες του newsit.gr και μάλιστα ήδη έχουν ενταφιαστεί 2 νεκροί από κορονοϊό και από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι νέοι τάφοι στο σημείο.Είναι μια σκληρή πραγματικότητα που αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίζαμε και στην χώρα μας καθώς τα νούμερα των νεκρών ξεπερνούν πολλές φορές τους 100 την ημέρα.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο newsit.gr εξήγησε πως πρόκειται για μια πρωτοβουλία που γίνεται προς εφαρμογή του νόμου.

«Προσαρμοζόμαστε με την υφιστάμενη νομοθεσία. Το Προεδρικό Διάταγμα 210/1975 ορίζει ότι τα κοιμητήρια της χώρας πρέπει να έχουν διαχωρισμένο χώρο ταφής για ανθρώπους που κατέληξαν από λοιμώδη νοσήματα. Αυτό δεν εφαρμόζεται, αλλά λόγω της πανδημίας το Υπουργείο Υγείας επανήλθε τον περασμένο Απρίλιο με σχετική οδηγία, θυμίζοντας την υποχρέωση της δημιουργίας αυτών των χώρων, με ειδικούς σαρκοφάγους και απαγόρευση εκταφής εάν δεν παρέλθουν 10 έτη. Ελπίζω να μη χρειαστούν αυτοί οι τάφοι», ανέφερε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις