Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου και μετά ..ολική επαναφορά!- 25.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα

Lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου και μετά ...

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει γενική άρση του lockdown ταυτόχρονα σε ολόκληρη την χώρα και όχι άνοιγμα "διαφορετικών ταχυτήτων"

Απέχουμε ...πολύ ακόμη από την άρση του lockdown, όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στο ΣΚΑΪ και όλα δείχνουν πως πριν τις 14 Δεκεμβρίου δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο με μοναδική, ίσως, εξαίρεση στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Μάλιστα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γίνει γενική άρση του lockdown ταυτόχρονα σε ολόκληρη την χώρα και όχι άνοιγμα "διαφορετικών ταχυτήτων".

Αυτό όμως θα κριθεί από δυο κρίσιμους παράγοντες: τον αριθμό των κρουσμάτων που θα πρέπει να αρχίσει να πέφτει και την πίεση που θα δέχεται το ΕΣΥ. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

25.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, η Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης βρισκεται στη 17η θέση σε σχέση με τα ημερήσια κρούσματα και στην 14η με σχετικά τους θανάτους.

Και μπορεί τα μέτρα να έχουν αρχίσει να αποδίδουν και η επιδημιολογική καμπύλη των νέων κρουσμάτων να μειώνεται, ωστόσο το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σταθερά ιδιαίτερα υψηλό. Η καθηγήτρια είπε ότι αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε 25.000 τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια, ενώ ο ημερήσιος μέσος όρος διαμορφώθηκε την τελευταία εβδομάδα σε 2.000 νέα κρούσματα. Στην Αττική ο μέσος όρος είναι κάτω από 400 κρούσματα και κάτω από 600 στην Θεσσαλονίκη. Ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που έχουν κορωνοϊό είναι τα 48 έτη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις