Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρίνιο: Ήταν θετικός και ουδείς τον ενημέρωσε- Παράπονα για τις καθυστερήσεις

Αγρίνιο: Ήταν θετικός και ουδείς τον ενη...

ΔΙΕΤΕ τι καταγγέλλουν πολίτες

Αυξητικές τάσεις παρά την επιβολή του lockdown παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, κάτι που σαφώς εντείνει την ανησυχία τόσο των αρμόδιων φορέων όσο και των ίδιων των πολιτών. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατέταξε την Αιτωλοακαρνανία ανάμεσα στις περιοχές εκείνες που το επιδημιολογικό τους φορτίο παρουσιάζεται επιβαρυμένο και ανησυχητικό.

Σήμερα, Πέμπτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 42 νέα κρούσματα κορωνοϊού για την περιοχή. Το τελευταίο διάστημα έχει εγερθεί μεγάλη συζήτηση αναφορικά με το ζήτημα των δειγματοληπτικών ελέγχων και δη περισσότερο με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ που διενεργούνται στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Το πρόβλημα φέρεται να προκαλείται από την έλλειψη αντιδραστηρίων και τον φόρτο εργασίας του Εργαστηρίου της Πάτρας.

Έντονες αντιδράσεις άλλωστε είχαν προκληθεί προ ημερών όταν με επτά ημέρες καθυστέρηση 30 άτομα και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ενημερώθηκαν ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Πέραν της διασποράς που προκλήθηκε στο Ίδρυμα από την εξέλιξη αυτή, αρκετοί ήταν και οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι πολίτες που εξέφρασαν τα παράπονα και τις απορίες τους για την κατάσταση αυτή.

Χαρακτηριστικά, ένας από τους 30 που βρέθηκαν θετικοί επικοινώνησε με το agrinionews.gr αναφέροντας ότι η κατάσταση μπορεί να προξενήσει πολύ μεγάλη διασπορά. Στηλιτεύοντας την ανευθυνότητα των όποιων αρμοδίων υπογραμμίζει ότι πέραν της καθυστέρησης που οφείλεται στα εργαστήρια της Πάτρας, καθυστέρησε να ενημερωθεί από το Νοσοκομείο ότι είναι και το δικό του δείγμα ανάμεσα στα θετικά.

Τα κρούσματα ανακοινώθηκαν απόγευμα Σαββάτου 21/11 και ο ίδιος μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες κατόρθωσε να επικοινωνήσει με το Νοσοκομείο σχεδόν 24 ώρες μετά για να του επιβεβαιωθεί αυτό που φοβόταν. Σημειώνει πως ουδείς μπήκε στον κόπο να του τηλεφωνήσει, είτε από ΕΟΔΥ είτε από Νοσοκομείου, και να του αναφέρει ότι ήταν θετικός.  Έχοντας συμπτώματα σχεδόν μία εβδομάδα πριν, μερίμνησε να απομονωθεί έγκαιρα. Σε μία άλλη περίπτωση, ωστόσο, απορεί, το τι μπορεί να συμβεί…

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις