Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Δήμου Πατρέων και Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Πατρών

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Δήμου Πατ...

Στο επίκεντρο και το ζήτημα των αδέσποτων στην Πανεπιστημιούπολη

Τηλεδιάσκεψη των Πρυτανικών Αρχών με το Δήμο Πατρέων, μετά από σχετική επιστολή που είχε αποστείλει στις 20/9 το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Δήμο Πατρέων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/11. Στην τηλεδιάσκεψη από το Δήμο Πατρέων συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κ. Πελετιδης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Ασπράγγαθος και Τ. Πετρόπουλος, ενώ από το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχαν πέραν του Πρυτάνεως Χ. Μπούρα και των Αντιπρυτάνεων Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Καθηγητού Δ. Μαντζαβίνου και Έρευνας και Ανάπτυξης Καθηγητού Π. Δημόπουλου, η Νομική Σύμβουλος κ. Κ. Αυγέρη, ο Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος κ. Δ. Κατριμπούζας και οι Γενικοί Διευθυντές κ.κ. Χ. Ροδόπουλος (Γενική Διεύθυνση Ακαδημαϊκών & Διοικητικών Υποθέσεων /Οικονομικών Υπηρεσιών και Φοιτητικής Μέριμνας και ο Α. Χαντζόπουλος (Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Δικτύων).


Από τη πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ετέθησαν τα ακόλουθα θέματα:
1) Παραχώρησης στο Δήμο Πατρέων του Δημοτικού Πειραματικού Σχολείου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού
2) Ανάληψη από το Δήμο της συντήρησης και αποκατάστασης των δρόμων περιμετρικά των σχολείων στη Μαγούλα
3) Το θέμα του παράνομου οικισμού Ρομά στο Χάραδρο
4) Ανάληψη ευθύνης και λύσης από το Δήμο των αδεσπότων που ευρίσκονται εντός της Πανεπιστημιούπολης καθώς στο ΠΓΝΠ
5) Παραχώρησης από το Πανεπιστήμιο, χώρων για τη κατασκευή από το Δήμο Πατρέων δρόμου από τη γέφυρα Σέλεμνου στο Κ. Καστρίτσι μέχρι το ΕΚΑΒ.

Ο Δήμος Πατρέων εκφράστηκε θετικά για τα ζητήματα 1, 2 και 5 και δεσμεύτηκε να επανέλθει επί των συγκεκριμένων θεμάτων. Για τα σημεία 3 και 4 επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί και ζήτησε τα συγκεκριμένα θέματα να συζητηθούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο διάστημα. Ο Πρύτανης Χ. Μπούρας επεσήμανε ότι, η συνάντηση επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί άμεσα και να δρομολογηθούν οι λύσεις, καθώς τα θέματα χρονίζουν και ταλανίζουν Πανεπιστήμιο Πατρών. Για τα προς άμεση επίλυση θέματα θα σταλεί στο Δήμο και σχετική επιστολή.

Από τη πλευρά του ο Δήμος δήλωσε ότι οι δρόμοι Παπανδρέου και Ιπποκράτους δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του. Ο Πρύτανης επεσήμανε τον ελλιπή φωτισμό και παράλληλα το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών επωμίζεται τα κόστη φωτισμού, συντήρησης, πράσινου και καθαριότητας, τα οποία αδυνατεί πλέον να καταβάλει. Τέλος, γνωστοποίησε στο Δήμο Πατρέων πως το Πανεπιστήμιο θα απευθυνθεί και θα ενημερώσει και άλλους Φορείς, καθώς η κατάσταση στους συγκεκριμένους δρόμους εγκυμονεί κινδύνους για την οδική ασφάλεια, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας προς Άνω Καστρίτσι, Μαγούλα, Σχολικά Συγκροτήματα και ΠΓΝΠ".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις