Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Lockdown: Πάνε για κλείσιμο και τα δημοτικά- Το ανακοινώνει το απόγευμα η Κεραμέως

Lockdown: Πάνε για κλείσιμο και τα δημοτ...

Κλειστά και νηπιαγωγεία και παιδικοί σταθμοί και βρεφονηπιακοί

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για το κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Στην τακτική ενημέρωση το απόγευμα που θα γίνει εκτάκτως παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση, που θα αφορά και τα νηπιαγωγεία.

Νωτίερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προϊδεάσει για την απόφαση. Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας σε συνέντευξή του (Παραπολιτικά Fm 90,1) ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με τα δημοτικά και αν θα κλείσουν απάντησε πως αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα το κάνει.

Η απόφαση ελήφθη όχι μόνο επειδή τα παιδιά του Δημοτικού θεωρείται ότι διασπείρουν τον κορωνοϊό αλλά για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων.

Αυτό σημαίνει, ότι θα αυξηθεί η τηλεργασία και θα δοθούν και πάλι και άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς που εργάζονται είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα. Εκτός από τα Δημοτικά σχολεία, κλειστοί θα είναι οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί αλλά και  τα νηπιαγωγεία.

 

Πότε θα γίνει άρση του lockdown

Σε ότι αφορά την άρση του lockdown ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τα κρούσματα θα πρέπει να υποχωρήσουν στα επίπεδα Σεπτεμβρίου δηλαδή στα 300 με 400 και ζήτησε με έμφαση πιστή τήρηση των μέτρων και μείωση της κινητικότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες ξεκαθάρισε ότι ακόμα και για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων θα γίνουν στοχευμένα έξυπνα τεστ από τα αποτελέσματα των οποίων θα κριθεί αν τελικά θα ανοίξουν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 30 Νοεμβρίου.

Πάντως ο κ. Πέτσας τόνισε πως εάν εφαρμοστούν τα υπάρχοντα μέτρα δεν θα χρειαστούν νέα και δεν θα παραταθεί το lockdown.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις