Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έρχονται έξυπνα παγκάκια στην Πάτρα. Αρκεί να μην τα διαλύσουμε κι αυτά..

Έρχονται έξυπνα παγκάκια στην Πάτρα. Αρκ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στο πλαίσιο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου

Κάποιοι δρόμοι της Πάτρας θα γίνουν high tech το επόμενο διάστημα αποτέλεσμα του διαγωνισμού που θα τρέξει μέσω προγράμματος του ΕΠΑΝΕΚ ώστε κεντρικές οδοί της πόλης να γίνουν έξυπνες, με ηλιακά παγκάκια, ηλιακούς φορτιστές, συστήματα έξυπνων διαβάσεων, βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων με αισθητήρες για ένδειξη πληρότητας, wifi spots, κ.α.

Πρόκειται για τεχνολογίες που έχουν δοκιμαστεί πιλοτικά σε άλλες πόλεις και θα εγκατασταθούν σύντομα και στην Πάτρα. Τον εξοπλισμό αυτόν θα τον προμηθευτεί ο Δήμος Πατρέων στο πλαίσιο της πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου».

Στα ηλιακά παγκάκια, θα συσσωρεύεται ηλιακή ενέργεια πoυ θα επιτρέπει την φόρτιση του κινητού τηλεφώνου ή του τάμπλετ των πολιτών που θα ξαποσταίνουν για λίγο σε αυτά. Παράλληλα ψηφιακές πινακίδες θα έχουν τη δυνατότητα απεικόνισης ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή ακόμη και διαφημίσεων ενώ και αυτές θα διαθέτουν θύρες usb για εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι οδοί Κωνσταντινουπόλεως και από το ύψος της Καρόλου και προς το κέντρο της πόλης, οι Ρήγα Φεραίου, η Μαιζώνος και η Κορίνθου, θα τύχουν των ψηφιακών αυτών αναβαθμίσεων.

Σύμφωνα και με τον προϊστάμενο του τμήματος σχεδιασμού και μελετών του Δήμου Πατρέων Πέτρο Γάνο, με τον οποίο μίλησε το thebest.gr, ο εξοπλισμός θα εγκατασταθεί όταν ορισθεί ο ανάδοχος του έργου, απο τον διαγωνισμό στο πλαίσιο προγράμματος του ΕΠΑΝΕΚ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις