Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Η Λιθουανία εισέρχεται σε lockdown από τις 7 Νοεμβρίου

Κορωνοϊός: Η Λιθουανία εισέρχεται σε loc...

Στη Σερβία τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν για 1η φαορά τα 2.000

Η κυβέρνηση της Λιθουανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη 4/11/2020 την επιβολή λοκντάουν –lockdown τριών εβδομάδων από τις 7 Νοεμβρίου, προκειμένου να επιβραδύνει τη διάδοση του νέου κορωνοϊού.

Η Λιθουανία έχει δει μια απότομη αύξηση των νέων μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες, με 639 νέα περιστατικά να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο, αριθμός τριπλάσιος και πλέον των 205 ημερήσιων περιστατικών που είχαν καταγραφεί στις 20 Οκτωβρίου.

Μέχρι σήμερα η χώρα έχει καταγράψει συνολικά 18.092 περιστατικά μόλυνσης και 182 θανάτους.

Την ίδια ώρα, για 1η φορά από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Σερβία τα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 2.000. Το τελευταίο 24ωρο, 2.412 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον Sars-Cov-2 ενώ κατέληξαν έξι ασθενείς. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ένας ασθενής στους έξι χρειάζεται νοσηλεία, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην λειτουργία του συστήματος υγείας.

Σε συνάντηση των διευθυντών των νοσοκομείων αναφοράς για τον κορωνοϊό με τον υπουργό Υγείας Ζλάντιμπορ Λόντσαρ αναφέρθηκε ότι στο Βελιγράδι υπάρχουν μόνο 300 ελεύθερες κλίνες οι οποίες αναμένεται να καλυφθούν μέχρι αύριο. Στα νοσοκομεία αναφοράς σήμερα νοσηλεύονται 2.014 ασθενείς εκ των οποίων οι 58 είναι διασωληνωμένοι.

Ο Σέρβος Υπουργός ανήγγειλε την ένταξη στο σύστημα των νοσοκομείων αναφοράς Covid άλλες δύο κλινικές στο Βελιγράδι και έτσι συνολικά πέντε νοσοκομεία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες της πρωτεύουσας. Ο Ζλάντιμπορ Λόντσαρ προειδοποίησε ότι εξαντλούνται τα περιθώρια του συστήματος υγείας και αν συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση στην εμφάνιση των κρουσμάτων κορωνοϊού θα καταστεί αδύνατο να παρασχεθεί η κατάλληλη νοσηλεία σε ασθενείς που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Επιβαρυντικά λειτουργεί και το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή 250 γιατροί και νοσοκόμοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο διευθυντής του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Βελιγράδι Μάριαν Ιβάνουσα ανέφερε ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη Σερβία τις τελευταίες ημέρες επιδεινώνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς από ότι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ζήτησε από την κυβέρνηση να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποτροπή της μετάδοσης της νόσου.

Η πρωθυπουργός Άνα Μπρνάμπιτς απέκλεισε, σε συνέντευξη Τύπου, το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων και δήλωσε ότι τα υφιστάμενα μέτρα αρκούν και θα εφαρμόζονται πλέον πιο αυστηρά.

Στην Σερβία μέχρι σήμερα νόσησαν 53.495 άνθρωποι και οι νεκροί ανήλθαν σε 850.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο Κόσοβο όπου από χθες επιβεβαιώθηκαν 546 νέα κρούσματα και απεβίωσαν εννέα ασθενείς. Συνολικά μέχρι σήμερα στο Κόσοβο κατέληξαν από επιπλοκές του κορωνοϊού 714 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις