Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο ναό Αγ. Γεωργίου στο Μιντιλόγλι λειτούργησε ο Επίσκοπος Χρύσανθος

Στο ναό Αγ. Γεωργίου στο Μιντιλόγλι λειτ...

Για τον Άγιο Γεώργιο τελέστηκε και ιερά αγρυπνία στο ναό Παντανάσσης Πατρών τη Δευτέρα το βράδυ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με την δέουσα προσοχή κατά του covid-19, εορτάστηκε & τιμήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 το πρωί, η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρoς Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Μιντιλόγλι Πατρών.

Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης και Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών κ. Χρύσανθος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Χρύσανθος τόνισε ότι οι Μάρτυρες που θυσίασαν τη ζωή τους πίστεψαν στην Ανάσταση του Χριστού και στη σωτηρία που πηγάζει από το Σώμα και το Αίμα Του. Για τούτο πρόσφεραν τη ζωή τους.

Σε άλλο σημείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανδρεία που επέδειξε στο μαρτύριό του ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος, αλλά και στη σταθερότητα της πίστεώς του, αρετές τις οποίες καλούμαστε και εμείς  να μιμηθούμε, ιδιαίτερα στην εποχή της πνευματικής κρίσεως που διανύουμε.

Κλείνοντας, μετέφερε προς όλους, τόσο στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Θεοδωράτο και τους συνεργάτες του, όσο και στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό, τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα.

*Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε ιερά αγρυπνία για τον Άγιο Γεώργιο τη Δευτέρα 2/11 στις 20.00 στον ιερό ναό Παντανάσσης όπου και προεξήρχε ο προϊστάμενος του ιερού Μητροπολιτικού ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος που ευλόγησε και τους άρτους που είχαν προσφέρει πιστοί της ενορίας.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις