Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαθητές από το Γυμνάσιο Λάππα επισκέφθηκαν την έκθεση στο καταφύγιο

Μαθητές από το Γυμνάσιο Λάππα επισκέφθηκ...

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημερώθηκαν για την ιστορία του καταφυγίου και το υλικό που φιλοξενείται εκεί

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι μεμονωμένες και ομαδικές επισκέψεις στο ιστορικό καταφύγιο, κάτω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, στην Πάτρα, το οποίο ως γνωστό τις τελευταίες εβδομάδες φιλοξενεί πλούσιο αρχειακό και επετειακό υλικό, με τους πρώτους βομβαρδισμούς της Πάτρας από τους Ιταλούς, την κατοχή από τους Γερμανούς, την εκτέλεση των αγωνιστών της αντίστασης και την απελευθέρωση της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τον Οκτώβριο του 1944, πριν από 76 χρόνια.

Τον χώρο του καταφυγίου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου 2020 το Γυμνάσιο Λάππα. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την ιστορία του καταφυγίου και το υλικό που φιλοξενείται εκεί, από την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, δόθηκε σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς από ένα αντίγραφο της επετειακής αφίσας που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, με αφορμή την συμπλήρωση 76χρόνων απελευθέρωσης της Πάτρας από τη ναζιστική κατοχή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις