Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

Την Παρασκευή στην Αίγλη, αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι

Την Παρασκευή στην Αίγλη, αφιέρωμα στο Ρ...

Στο πλαίσιο της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της πόλης»

Με ένα αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι, το οποίο καλύπτει χρονολογικά  το ρεπερτόριο από την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα μέχρι και την δεκαετία του ’50, συνεχίζεται την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στον πολυχώρο «Αίγλη» στο ισόγειο της Βέσο Μάρε, η ενότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας «Βήμα στους Καλλιτέχνες της πόλης».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια και οργανικούς σκοπούς από αντιπροσωπευτικούς συνθέτες του είδους, όπως οι Μάρκος Βαμβακάρης, Βασίλης Τσιτσάνης, Παναγιώτης Τούντας, Βαγγέλης Παπάζογλου, Γιάννης Παπαϊωάννου, Μανώλης Χιώτης, Γιώργος Μητσάκης, Σταύρος Τζουανάκος, ενώ ένα ενδεικτικό μέρος των τραγουδιών προέρχεται από τον ευρύ χώρο της ανώνυμης δημιουργίας της λαϊκής μουσικής παράδοσης του …άστεως.

Οι μουσικοί συντελεστές του live είναι οι εξής:

Γιώργος Γκριζιώτης: τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι

Σπύρο Δελέγκος: κιθάρα, τραγούδι

Βιβή Αποστολάτου: τραγούδι

Παναγιώτης Γουλιμής: τρίχορδο μπουζούκι

Σενίχ Ούνδεγερ: βιολί

*Στο πλαίσιο της ίδιας ενότητας, πάντα στον πολυχώρο «Αίγλη», το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τους a compania artistica.

Η παρακολούθηση των συναυλιών γίνεται με πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Η χρήση μάσκας τόσο κατά την αναμονή όσο και στο χώρο της συναυλίας είναι υποχρεωτική. Λόγω των μέτρων που ισχύουν ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να παρακολουθήσουν την κάθε συναυλία είναι περιορισμένος. Για την είσοδο η οποία είναι δωρεάν, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.      

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture