Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην ουρά με αποστάσεις για να κάνουν τεστ κορωνοϊού οι Πατρινοί -Βρέθηκε το πρώτο θετικό

Στην ουρά με αποστάσεις για να κάνουν τε...

Δείτε ΦΩΤΟ

Στην ουρά στήθηκαν από τις 10 το πρωί οι Πατρινοί που θέλησαν να κάνουν δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό στην πλατεία Γεωργίου, την πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Κύπρου όπου στήθηκαν σήμερα οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ στην Πάτρα. Ο τυχαίος έλεγχος στον πληθυσμό γίνεται με σκοπό να βρούμε θετικούς στον κορωνοϊό, που είναι όμως ασυμπτωματικοί. Βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το πρώτο θετικό ανάμεσα στα πρώτα 45 τεστ και η περίπτωση θα παραπεμφθεί στο Κέντρο Υγείας Αγίου Αλεξίου για τη διενέργεια μοριακού τεστ για επιβεβαίωση.

 

Η εικόνα στην πλατεία Γεωργίου

Rapid test στην πλατεία Κύπρου

Συνολικά στις πλατείες της Πάτρας αναμένεται να διενεργηθούν περίπου 1.200 rapid test, ενώ θα διενεργηθούν ακόμη 2.000 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών και άμεσα θα παραληφθούν από την 6η ΥΠΕ άλλα 10.000 για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και άλλα 7.000 για τα Κέντρα Υγείας.

Στο μεταξύ ένταση προκλήθηκε μεταξύ δύο γυναικών για τη σειρά στην πλατεία Ελευθερίας με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη να λειτουργεί "πυροσβεστικά".

Στο  μεταξύ στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, άμεσα θα λειτουργήσει και Τρίτη μονάδα κορωνοϊου στην ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρων. Επίσης  από την 6η ΥΠΕ έχει ήδη αποφασιστεί τα ήπια περιστατικά να μην διακομίζονται στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό αλλά στα βοηθητικά νοσοκομεία όπως του του Αγρινίου και της Καλαμάτας.

 
 

Τα rapid test ξεκίνησαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Πρώτος σταθμός, σύμφωνα με ανάρτηση της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Άννα Μαστοράκου ήτα οι εργαζόμενοι στις φυλακές Αγίου Στεφάνου. Εκεί υποδέχθηκε τους εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου και στο Πανεπιστημίου Πατρών ο κ. Μπάρμπας Ευάγγελος. α μέλη του κλιμακίου ήταν οι Γούδας Λεωνίδας, αναισθησιολόγος και η κ. Μπακοπούλου Αθηνά, νοσηλεύτρια. Δεύτερος σταθμός θα είναι η Κιβωτός της Αγάπης.

Φωτ.: eurokinisi 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις