Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός των εγκεφαλικών στην Ελλάδα

Εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός των εγκεφαλ...

Σύμφωνα με νέα επιστημονικά δεδομένα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Εγκεφαλικό που είναι στις 29 Οκτωβρίου

Στις 29 Οκτωβρίου είναι η "Παγκόσμια Ημέρα για το Εγκεφαλικό" και το φετινό σύνθημα είναι «Μην Είσαι ο ένας», από την Παγκόσμια Οργάνωση για τα Εγκεφαλικά (WHO) τονίζοντας την ανάγκη πρόληψης και μείωσης του κινδύνου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, νέα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα υπολογίζουν ότι 1 στους 4 ενήλικες θα υποστούν Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο κάποια στιγμή στη ζωή τους!

Στην Ελλάδα τα πιο πρόσφατα σταθμισμένα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό εγκεφαλικών: υπολογίζονται περισσότερα από 500 νέα Αγγειακά Εγκεφαλικά ανά 100.000 κατοίκους ανά έτος.

Η αύξηση μάλιστα που αναμένεται πανευρωπαικά μετά σχετική μελέτη και παρουσίαση στο Ευρωκοινοβούλιο από το King's College of London και την Stroke Alliance for Europe καθιστούν επιτακτική την ανάγκη την πρόληψη αλλά ταυτόχρονα την ετοιμότητα στα Εθνικά Συστήματα Υγείας καθώς οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις είναι σημαντικές.

Παράλληλα η Παγκόσμια Ημέρα για το Εγκεφαλικό υπενθυμίζει τον σεβασμό στον/στην ασθενή που έχει επιβιώσει μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο και την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων στην κοινή προσπάθεια για καλύτερη αποκατάσταση, όπως τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων και της Ελληνικής Συνεργασίας για τα ΑΕΕ- Hellenic Alliance/Action for Stroke που ετοίμασαν και ένα ενημερωτικό βίντεο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις