Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τα Χριστούγεννα τελικά οι εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης της φοιτητικής εστίας

Πανεπιστήμιο Πατρών: Τα Χριστούγεννα τελ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς θα έμεναν αρκετές μέρες χωρίς νερό

Την περίοδο των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αρχικά ήταν προγραμματισμένο να γίνουν από τις 31/10- 2/11. Ωστόσο οι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα καθώς θα έμεναν χωρίς νερό για κάποιες μερες.

«Είναι απαράδεκτη η στάση της πρυτανείας που χθες με e-mail ενημέρωσε τους φοιτητές πως θα διακοπεί υδροδότηση του Πανεπιστημίου το απόγευμα του Σαββάτου 31/10 και θα διαρκέσει έως το πρωί της Δευτέρας 2/11, αφήνοντας τους εστιακούς φοιτητές για τέσσερις μέρες χωρίς νερό. Αυτό σημαίνει πως δε θα έχουμε νερό να κάνουμε μπάνιο, να πλένουμε τα χέρια μας, να βάλουμε πλυντήριο, το εστιατόριο δε θα μπορεί να λειτουργήσει, θα είναι αδύνατο για τις καθαρίστριες να κάνουν τη δουλειά τους και εμείς δε θα μπορούμε να μαγειρέψουμε.

Στα όρια του απάνθρωπου και επικίνδυνο καθίσταται εν τέλη, ειδικά μέσα στην υγειονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο και συγκεκριμένα στην εστία που μένουν πάνω από 700 άτομα όπου δεν υπάρχουν καν αντισηπτικά στους κοινόχρηστους χώρους, καθιστά το χώρο υγειονομική βόμβα.Στο 2020 υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να μην υποφέρουμε από τα παραπάνω. Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα όσον αφορά τις εργασίες έτσι ώστε οι εστιακοί φοιτητές να μη μείνουν χωρίς νερό. Άμεσα να παρθούν και μέτρα υγειονομικής κάλυψης με ευθύνη του κράτους» ανέφεραν σε ανακοίνωση τους.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας, δήλωσε αρχικά μιλώντας στο thebest.gr ότι θα προσπαθούσε να κάνει το καλύτερο που μπορεί, προκειμένου να αλλάξει η ημερομηνία και να γίνονταν οι εργασίες κάποια χρονική στιγμή που δεν θα επηρέαζε τους φοιτητές που διαμένουν στην εστία. Έτσι κι έγινε καθώς όπως μάθαμε, οι εργασίες αναβλήθηκαν για την περίοδο των Χριστουγέννων έτσι ώστε να λείπουν οι φοιτητές.

«Οι εργασίες πρέπει να γίνουν το συντομότερο καθώς το δίκτυο είναι έτοιμο να καταρρεύσει και κάθε καθυστέρηση είναι ένα ρίσκο» δήλωσε ο κ. Μπούρας, τονίζοντας ότι πάντα έχει ανοιχτά το κινητό και την πόρτα του γραφείου του προκειμένου να επικοινωνεί με τους φοιτητές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις