Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Εν αναμονή λόγω της ρευστής κατάστασης με τον κορωνοϊό, το Πάνθεον

Πάτρα: Εν αναμονή λόγω της ρευστής κατάσ...

Αν όλα πάνε καλά η μεγάλη, κεντρική αίθουσα θ' ανοίξει μετά τις 15 Νοεμβρίου με χωρητικότητα 180 με 200 θεατές

Κλειστό εδώ και πάνω από 7 μήνες από τον Μάρτιο που επιβλήθηκε το lock down παραμένει το κινηματοθέατρο Πάνθεον στη Δημητρίου Γούναρη. Μάλιστα εκείνη την περίοδο είχε προαναγγείλει τον ερχομό της παράστασης «Ράφτης Κυριών» με τον Γιάννη Μπέζο που αναγκαστικά ακυρώθηκε.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον Χαράλαμπο Κρητικό, υπεύθυνο του χώρου και μας είπε πως όλα είναι ρευστά και μεταβατικά και βρίσκονται σε αναμονή περιμένοντας πως θα κυλήσουν τα πράγματα και στην Αθήνα όπου ήδη ξεκίνησαν κάποιες θεατρικές παραστάσεις αλλά και οι κλειστές κινηματογραφικές αίθουσες με χωρητικότητα βάσει των μέτρων κατά του covid-19, 30%. Αυτό σημαίνει για την κεντρική, μεγάλη αίθουσα του Πάνθεον που συνήθως φιλοξενεί θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις γύρω στα 180 με 200 άτομα.

Ο κ. Κρητικός μας είπε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με θεατρικά σχήματα για κάποιες παραστάσεις (ανάμεσα τους και παιδικές) ωστόσο για την ώρα δεν μπορεί να ανακοινώσει κάτι εφόσον ακόμη είναι όλα στον αέρα. Πάντως αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, η κεντρική αίθουσα πιθανόν να κάνει έναρξη μετά τις 15 Νοεμβρίου 2020 ενόψει φυσικά και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όσο για τη 2η αίθουσα που λειτουργεί αμιγώς ως κινηματογραφική και άνοιξε και πάλι τα τελευταία χρόνια με τον Παναγιώτη Κοτσαύτη στη διεύθυνση, μπορεί αν η κατάσταση κάπως βελτιωθεί να ξεκινήσει τη λειτουργία της ίσως και πιο πριν στις 5 ή 12 Νοεμβρίου 2020. Στη 2η αίθουσα το 30% χωρητικότητα θα επιτρέπει γύρω στους 75-80 θεατές ανά προβολή.

Πάντως είναι μία πρωτόγνωρη κατάσταση που προβληματίζει ενώ σημερινό άρθρο στις πολιτιστικές σελίδες της εφημερίδας "Η Καθημερινή" έκανε λόγο για το φαινόμενο που παρατηρείται στην Αθήνα με κινηματογραφικές προβολές με μόλις 6 θεατές, γεγονός που κρούει το καμπανάκι κινδύνου για την επιβίωση των κινηματογραφικών αιθουσών.

*Ωστόσο, σύμφωνα με το viva.gr, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 (στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα) αναμένεται να παρουσιαστεί εφόσον ανοίξει το Πάνθεον, η παράσταση από την παιδική σκηνή του γνωστού ηθοποιού Φώτη Σπύρου, «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος» της Ξένιας Καλογεροπούλου που αφηγείται την συναρπαστική ιστορία δύο θεότρελων ναυαγών σε έναν κόσμο χαράς, ελπίδας και αλληλεγγύης.

Σκηνοθετική Επιμέλεια-Κινησιολογία: Ηλίας Μπαγεώργος και παίζουν οι Φώτης Σπύρος, Νίκος Χρηστίδης. 

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture