Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πολύς κόσμος πέρασε από το ναό του Αγ. Γερασίμου που πανηγυρίζει

Πάτρα: Πολύς κόσμος πέρασε από το ναό το...

Προσκύνησαν την ανθοστόλιστη εικόνα του Αγίου, άναψαν το κερί τους και πήραν ένα κομμάτι άρτο

Την τιμητική του έχει από τη Δευτέρα 19/10/2020 το απόγευμα ο ιερός ναός του Αγ. Γερασίμου στην Ακτή Δυμαίων που πανηγυρίζει. Πολλοί πιστοί πέρασαν τη Δευτέρα το απόγευμα και το βράδυ και την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020 που είναι η γιορτή του Πολιούχου της Κεφαλονιάς για ν’ ανάψουν το κερί τους, να προσκυνήσουν τη χάρη του Αγίου και να πάρουν ένα κομμάτι άρτο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ναός που είχε πληγεί από το σεισμό του 2008, έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως και πραγματικά στη νέα ανακαινισμένη μορφή του είναι ένας πολύ φιλόξενος και καλαίσθητος ιερός ναός όπου δεσπόζει ο Άγιος Γεράσιμος.

Ο ιστορικός Σύλλογος των εν Πάτραις Κεφαλλήνων οργάνωσε και φέτος έναν πολύ καλό εορτασμό τηρώντας απαρέγκλιτα και τα μέτρα προστασίας από τον covid-19. To πρωί της Τρίτης στην πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστάτησε και κήρυξε το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που ως γνωστόν κατάγεται από την Κεφαλονιά (στο επώνυμο λέγεται Στελλάτος). Ο κ. Χρύσανθος θα είναι και το απόγευμα στον μεθεόρτιο εσπερινό που αρχίζει στις 18.30.

Η ενορία του ναού του Αγίου Γερασίμου διαθέτει κι έναν υπέροχο κήπο που υποδέχεται τους πιστούς που καταφθάνουν. Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ανδρέα Θεοδωράτο ενώ στις 10 το βράδυ ακολούθησε Νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Κείμενο - Φωτ.: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις