Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αντιδράσεις για τον 14χρονο μαθητή που κρατείται επί 4ημερο στη ΓΑΔΑ

Αντιδράσεις για τον 14χρονο μαθητή που κ...

Σήμερα στο αυτόφωρο

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σύλληψη 14χρονου μαθητή και η κράτησή του στη ΓΑΔΑ επί τέσσερις ημέρες (σήμερα μπαίνει στην 5η), τόσο από την κοινότητα του σχολείου όπου φοιτά το παιδί όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο 14χρονος θα περάσει σήμερα αυτόφωρο με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ενώ υπάρχει κάλεσμα συγκέντρωσης για συμπαράσταση στην Ευελπίδων, στις 11:00 το πρωί.  
Η μητέρα του 14χρονου μαθητή μίλησε στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», όπου δήλωσε πως δεν βρέθηκε τίποτα το μεμπτό στην τσάντα του παιδιού και πως η μόνη επικοινωνία που έχει μαζί του, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, είναι μέσω του δικηγόρου της οικογένειας.

Την ίδια ώρα, στο Twitter με τα hashtag #ΓΑΔΑ και #release_Grigoriou_now οι χρήστες σχολιάζουν αρνητικά τη σύλληψη και την πολυήμερη κράτηση του μαθητή. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη για το ethnos.gr, ο ανήλικος βρισκόταν ανάμεσα στους οχτώ συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Σύνταγμα. Όσον αφορά στις καταγγελίες για την πολυήμερη κράτηση του 14χρονου και τη μη επικοινωνία με τους γονείς του, αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά απάντησαν: «Ο αριθμός των ημερών κράτησης του μαθητή στη ΓΑΔΑ εξαρτάται από διαδικασίες που άπτονται της Δικαιοσύνης και όχι της ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Αστυνομία εκτελεί τις εντολές που δίνονται από Εισαγγελείς και Ανακριτές. Εν προκειμένω, η Δικαιοσύνη αποφάσισε την κράτησή του, μέχρι την εκ νέου μεταφορά του στην Ευελπίδων. Ως προς τα επισκεπτήρια, σημειώνεται ότι στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ ισχύουν αυστηρότερα μέτρα λόγω του κορονοϊού».

Ωστόσο, από την πλευρά της, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου όπου φοιτά ο μαθητής, σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για για απαράδεκτη σύλληψη ενός μαθητή που δεν έκανε τίποτα μεμπτό απλά «βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις