Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Κολαστήριο» σκύλων στο Αγρίνιο - Μετατρέπεται σε κακούργημα ο βασανισμός ζώων

«Κολαστήριο» σκύλων στο Αγρίνιο - Μετατρ...

Πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο για όσους βασανίζουν ζώα με απόφαση Βορίδη

Την ώρα που αυξάνονται τα περιστατικά βίας σε αδέσποτα ζώα στη χώρα, οδηγώντας την κυβέρνηση να πάρει πιο αυστηρά μέτρα, με αφορμή τα τελευταια περιστατικά σε Νίκαια και Χανιά, οπου κακοποιήθηκαν δυο σκυλιά, έρχεται στο φως ακόμα ενα περιστατικό. Στο Αγρίνιο γυναίκα φαίνεται σε βίντεο να κακοποιεί τα σκυλιά της και τα αφήνει να αλληλοτρώγονται.

Πολλοί -στα social media- επισήμαναν πως το πρόβλημα είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια αλλά κανείς δεν επενέβη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agrinionews εξάλλου κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Επισημαίνουν μάλιστα ότι τα σκυλιά έχουν αποκτήσει βίαιη συμπεριφορά με αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί να πλησιάσει.

Στο σχετικό ερώτημα αρμόδιοι του δήμου Αγρινίου ωστόσο υπογραμμίζουν πως ουδέποτε πολίτης ή άλλη αρχή προέβη σε σχετική καταγγελία. Για να υπάρξει άλλωστε παρέμβαση του δήμου πρέπει να προηγηθεί σχετική εισαγγελική εντολή.Ούτε ωστόσο οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί σε κάποια κίνηση καθώς και σε αυτές δεν υπήρξε καταγγελία.

Σε κακούργημα μετατρέπεται ο βασανισμός ζώων

Σε κακούργημα μετατρέπεται το αδίκημα του βασανισμού ζώων, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η πρωτοβουλία του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις