Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έξι χρόνια από τη χειροτονία του, συμπλήρωσε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος

Έξι χρόνια από τη χειροτονία του, συμπλή...

Την Τρίτη 13/10/2020 τελέστηκε Θεία λειτουργία στο ναό Αγ. Νεκταρίου όπου παρέστη & μίλησε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

Έξι χρόνια συμπλήρωσε ως Επίσκοπος Κερνίτσης ο αγαπητός ιεράρχης Χρύσανθος Στελλάτος. Με αφορμή λοιπόν την συγκεκριμένη επέτειο από την εις Επίσκοπο Χειροτονία του Θεοφιλεστάτου κ. Χρυσάνθου (13 Οκτωβρίου 2014), τελέστηκε παρουσία του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020 το πρωί, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Στη Θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος κήρυξε και το Θείο λόγο και αναφέρθηκε στο υψηλό αξίωμα της Αρχιερωσύνης ενώ ευχήθηκε στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο να έχει ψυχοσωματική υγεία και να συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο την διακονία του στην Αποστολική Εκκλησία των Πατρών προς δόξαν Θεού και προς σωτηρίαν ψυχών.

Από την πλευρά του ο κ. Χρύσανθος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, για την αγάπη με την οποία τον περιβάλλει και τον στηρίζει στην διακονία του αλλά και διότι έγινε όργανον του Παναγίου Πνεύματος, εισηγούμενος στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος την προαγωγήν του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Τέλος ο κ. Χρύσανθος που για χρόνια διακόνησε στην ενορία του ιερού ναού Αγίου Νεκταρίου ενώ είχε και την ευθύνη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Μητροπόλεως Πατρών, Λύχνος, ευχαρίστησε τους Πρεσβυτέρους και τους Διακόνους που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία καθώς τους Ιεροψάλτες και το ευσεβές εκκλησίασμα, οι οποίοι προσήλθαν να εκκλησιασθούν και να του ευχηθούν τα δέοντα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, στους Κληρικούς και στους πιστούς εκκλησιαστικό κέρασμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις