Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Τζανάκος: Πελετίδης εναντίον Καλλιπάτειρας ή "σύντροφοι" εκθέτουν Πελετίδη;

Νίκος Τζανάκος: Πελετίδης εναντίον Καλλι...

Τι αναφέρει για τη διαδικασία απαλλοτρίωσης της πλατείας

Σε ανακοίνωση της παράταξης του Νίκου Τζανάκου για την πλατεία Καλλιπάτεριας, αναφέρεται: "Εντυπωσιάζει η εμμονή της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, στο θέμα της απαλλοτρίωσης για την πλατεία Καλλιπάτειρας.Τα τελευταία δυο χρόνια τουλάχιστον, εμφανίζεται να δίνει «τιτάνιο» αγώνα, με όλα τα μέσα, προκειμένου να μην αποζημιωθεί η συγκεκριμένη πλατεία. Έχει χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό τρόπο, κάθε δικαιολογία, έχει δημοσιοποιήσει κατά καιρούς την αντίθεσή της, μέχρι του σημείου να θεωρεί ‘εχθρούς’ της πόλης, με στόχο να ‘πλήξουν’ και τον ίδιο το Δήμαρχο, όσους επιμένουν να διεκδικούν και να ψηφίζουν την αποζημίωση της συγκεκριμένης πλατείας.

Τελικά μετά απο σκληρή αντιπαράθεση, γύρω απο το θέμα της πλατείας, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, ψήφισε καταρχήν ομόφωνα, την επαναδέσμευση της πλατείας (η οποία είχε στο ενδιάμεσο αποδεσμευτεί απο τον κ. Πελετίδη με προοπτική να τσιμεντοποιηθεί) και τον τρόπο αποζημίωσής της. Παρήλθαν όμως δυο μήνες και η απόφαση στο σκέλος της δέσμευσης χρημάτων, πεισματικά δεν υλοποιόταν.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, προ του κινδύνου να χαθεί οριστικά η πλατεία και λόγω του κατεπείγοντος,  εισηγήθηκαν προς το Δημοτικό Σύμβούλιο, να μεταφερθούν  χρήματα απο το αποθεματικό του Δήμου (Ο Δήμος είχε 2 εκ. ευρώ αποθεματικό και 62 εκ. ευρώ ρευστό χρήμα στα ταμεία του).

Η εισήγηση, παρόλο που πολεμήθηκε πεισματικά απο τη Δημοτική Αρχή, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία απο το Δήμοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια  εγκρίθηκεγια τη νομιμότητά της,  απο την αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης. Θεωρήσαμε πως επιτέλους το θέμα λύθηκε ευνοικά για τους κατοίκους και μάλιστα πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση στο χώρο της Καλλιπάτειρας, παρουσία της Δημοτικής Αρχής και του εκπροσώπου της.

Τρεις μήνες αργότερα, οι κάτοικοι προσέφυγαν στο Δήμο διαμαρτυρόμενοι και ανησυχούντες για την καθυστέρηση και ανακάλυψαν πως ο Δήμος εκμεταλευόμενος ενα ερωτηματολόγιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε, για να μπλοκάρει και πάλι! την απόφαση αποζημίωσης της πλατείας.

Απάντησε μάλιστα, αναληθώς, στους κατοίκους πως έχει υποβάλει ερώτηση ‘νομιμότητας’ της απόφασης (προφανώς και της απόφασης της Αποκεντρωμένης!!!!).

 Στο συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο, ο Δήμος ισχυρίζεται πως τα χρήματα για την πλατεία, έχουν παρθεί απο χρήματα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης της κυβέρνησης για τον covid19!!, επιδιώκοντας ευθέως να προκαλέσει ακύρωση της απόφασης απαλλοτρίωσης!!!!

Συγχρόνως αποσιωπά πως το Δημοτικπό Συμβούλιο έχει ψηφίσει ακριβώς το αντίθετο (Απόσπασμα απο την αιτιολογική έκθεση: Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά πως τα χρήματα είναι από το υπάρχον αρχικά αποθεματικό και πως το ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το υπουργείο, για τον covid19, το αφήνουμε στο αποθεματικό. Το εξηγούμε αναλυτικά και μάλιστα υποδεικνύουμε και τις αντίστοιχες ενέργειες οι οποίες πρέπει να γίνουν από τις υπηρεσίες. Απόσπασμα απο την εγκριτική της Αποκεντρωμένης: η έκτακτη χρηματοδότηση από το ΥΠ.ΕΣ. παραμένει στο αποθεματικό, .... ).

Φθάνει μάλιστα στο σημείο να ‘αποκρύψει’ σπο το Ελεγκτικό Συνέδριο, πως το Δημοτικό Συμβούλιο, με συγκεκριμένη απόφασή του, έχει ήδη μεταφέρει ολόκληρο το ποσό για τον covid19, απείραχτο στον προυπολογισμό. Απίστευτα τραγελαφική αλλά και Οργουελική κατάσταση!

Μας είναι δύσκολο πραγματικά να πιστέψουμε, πως ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Κώστας Πελετίδης, όσο και αντίθετος να ήταν στο να σωθεί η πλατεία, επιδιώκει στο σημείο που έχει φθάσει το θέμα, να συνεχίζει μια ψυχοφθόρα, αναίτια και ανούσια πολεμική.

 Η άποψή του εξάλλου, έχει καταψηφιστεί απο την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πλατεία θα σωθεί έτσι και αλλιώς, θα ισχύσει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσες τρικλοποδιές και αν βάλουν.

Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο κ. Πελετίδης αφου έχει ‘κατατροπώσει’ όλους τους αντιπάλους της σύγχρονης εποχής, ξεκίνησε αγώνα εναντίον και των αρχαίων προγόνων μας, αρχής γενομένης απο την Καλλιπάτειρα ή κάτι άλλο συμβαίνει στο Δήμο.

Μήπως ‘σύντροφοι’ εκθέτουν Πελετίδη;

 Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που χάνουν τη μπάλα εκει στο Δήμο, με διαιτητή το Δήμαρχο!"

Πατρα η δική μας πόλη

 Νίκος Τζανάκος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις