Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Βαθιά θλίψη στην κηδεία του 9χρονου Γιώργου

Αχαΐα: Βαθιά θλίψη στην κηδεία του 9χρον...

Η τελευταία πράξη του δράματος- Το αγοράκι "έσβησε" μέσα στο σχολείο του

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης κηδεύτηκε το απόγευμα στο Σκιαδά Αχαΐας, ο 9χρονος Γιώργος Μπαρδάκης, μαθητής της Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σταυροδρομίου.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, ενώ το παρών έδωσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος για να δώσει κουράγιο στους γονείς.

Το θλιβερό γεγονός, έχει βυθίσει στο πένθος το χωριό, αλλά και όλη την περιοχή.

Το δημοτικό συμβούλιο Ερυμάνθου, συνήλθε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση δια περιφοράς, μετά το άγγελμα του θανάτου του μαθητή Γεώργιου Μπαρδάκη από το Σκιαδά, ο οποίος έφυγε ανεπάντεχα από τη ζωή και σε ένδειξη πένθους εξέδωσε ψήφισμα, αποφασίζοντας ομόφωνα να εκφράσει την βαθύτατη θλίψη του, για την απώλεια του μικρού Γιώργου, ο οποίος υπήρξε ένας πραγματικός «μαχητής» της ζωής και «έφυγε» τόσο πρόωρα.

Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, παρέστησαν στην εξόδιο ακολουθία και διατύπωσαν τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στους αγαπημένους του γονείς, Αθανάσιο και Ευαγγελία Μπαρδάκη, στην αδελφή του, Ελένη και στους παππούδες του, Γεώργιο και Ελένη Μπαρδάκη και Λεωνίδα και Σταυρούλα Θεοδωροπούλου.

Το ψήφισμα αναγνώστηκε κατά την εξόδιο ακολουθία, ενώ, χρηματικό ποσό κατατέθηκε στην μνήμη του στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, τόνισε ότι το τραγικό περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο μικρός Γιώργος, μέχρι την τελευταία στιγμή, είχε την εικόνα ενός μαθητή χωρίς πρόβλημα. Ηταν ένα χαρούμενο, ευδιάθετο και γεμάτο ζωντάνια παιδί που έπαιζε όπως όλα τα άλλα, μέχρι την στιγμή που έφυγε ξαφνικά από την ζωή.

Να σημειωθεί ότι, το ενδιαφέρον της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ήταν άμεσο. Επικοινώνησε άμεσα με τη διευθύντρια του σχολείου, όπου πήγαινε ο μαθητής, καθώς επίσης και με την οικογένειά του, για να τους εκφράσει τα συλλυπητήρια και την συμπαράστασή της.

Η τραγωδία στο Δημοτικό σχολείο Σταυροδρομίου

Το τραγικό συμβάν συνέβη το πρωί της Παρασκευής, στις 10.25, την ώρα που το 9χρονο αγοράκι έκανε γυμναστική. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr το παιδί μέχρι και την ώρα του τραγικού συμβάντος ήταν χαρούμενο και ευδιάθετο.

Ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.  Να σημειώσουμε το παιδί είχε αντιμετωπίσει σε μικρότερη ηλικία προβλήματα υγείας και είχε βηματοδότη, όμως ήταν καλά στην υγεία του.

Από τη στιγμή που λιποθύμησε έγινε τεράστια προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή το αγοράκι.

Στο σχολείο έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ όμως παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες ανάνηψης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Το παιδί μεταφέρθηκε για νεκροψία- νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ η οικογένεια είχε προσκομίσει πιστοποιητικό υγείας για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

«Το περιστατικό έχει βυθίσει το σχολείο και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στη θλίψη. Εκφράζουμε τη θλίψη αλλά και τη συμπαράσταση στους γονείς του παιδιού, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για την εκπαιδευτική κοινότητα» ανέφερε στο thebest.gr ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, πρόεδρος των δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νόμου Αχαΐας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις