Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: Μετά τους Αθηναίους που ήρθαν Πάτρα για διασκέδαση, τώρα οι Πατρινοί πάνε Ναύπακτο!

Κορωνοϊός: Μετά τους Αθηναίους που ήρθαν...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Και οι γάμοι- βαπτίσεις ψάχνουν στέγη εκτός Πατρών

Το πρώτο Σαββατοκύριακο με κλειστά μαγαζιά στην εστίαση και αναψυχή, μετά τις 12 τα μεσάνυκτα, είναι αυτό που έρχεται για την Πάτρα. Και μπορεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το κέντρο της πόλης να έσφυζε από ζωή, με εικόνες που θύμιζαν διήμερο καρναβαλιού, όπως έλεγαν και οι μαγαζάτορες, τις δύο επόμενες μέρες όμως η εικόνα αναμένεται να είναι διαφορετική. 

Στις 3-4 Οκτωβρίου η Πάτρα υποδέχθηκε αρκετό κόσμο, κυρίως από την Αθήνα, ως μία covid free πόλη με ελάχιστα κρούσματα κορωνοϊού και ανοιχτά μαγαζιά για διασκέδαση μέχρι το πρωί. Άλλωστε η Πάτρα είναι μία κατεξοχήν φοιτητούπολη που υποδέχεται νεαρά άτομα μαζί με τις παρέες τους. Αυτό φαίνεται ότι συνέβη και το προηγούμενο σαββατοκύριακο όπου η Πάτρα «βούλιαξε» από κόσμο.

Οι μαγαζάτορες έκαναν λόγο για πολλούς έξτρα πελάτες, οι οποίοι ήρθαν στην Πάτρα από την Αθήνα, καθώς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η Πάτρα ξενυχτούσε, σε αντίθεση με την Αττική που τα μαγαζιά έκλειναν στις 12 το βράδυ. 

Η κατάσταση βέβαια ανατράπηκε με την Πάτρα να μπαίνει σε μίνι lockdown. Αποτέλεσμα ήταν να κλείνει η εστίαση στις 12 το βράδυ.

Η Πάτρα υποδέχθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο αρκετό κόσμο και τώρα οι πατρινοί μεταφέρονται στη Ναύπακτο για να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου:

«Όπως  ήταν αναμενόμενο το κλείσιμο των μαγαζιών οδήγησε πολλούς στο να αναζητούν τη διασκέδαση στη Ναύπακτο που είναι αρκετά κοντά και προς το παρόν δίνει τη δυνατότητα για διασκέδαση μέχρι τα ξημερώματα. Φοβάμαι βέβαια ότι αυτό σύντομα θα οδηγήσει και σε αντίστοιχο μίνι lockdown εκεί, όπως συνέβη και στην Πάτρα. Πρόκειται άλλωστε για μία μικρή πόλη. Πόσο κόσμο μπορεί να δεχθεί; 

Το άλλο φαινόμενο φυσικά που παρατηρείται αυτές τις μέρες, είναι ο συνωστισμός σε υπαίθρια σημεία της πόλης, μετά το κλείσιμο των μαγαζιών. Ήταν και αυτό αναμενόμενο, δηλαδή ότι ο κόσμος θα μαζευόταν στις πλατείες και σε άλλα σημεία της πόλης μέχρι τις 4 το πρωί.

Οι καταστηματάρχες παρατηρούμε βουβοί ξέροντας ότι ακόμα κι αν επεκταθεί το ωράριο μέχρι τη μία τα ξημερώματα, πάλι δε θα αποτραπούν τα υπαίθρια πάρτι. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και καθώς θα χαλάσει ο καιρός τα πάρτι αυτά θα γίνονται σε κλειστούς χώρους, γκαράζ, εγκαταλειμμένες αποθήκες και εργοστάσια, χωρίς εξαερισμό, νερό και μέτρα ασφαλείας. Αυτό θα είναι καταστροφικό».

Περιπτώσεις όπου μεταφέρονται βαπτίσεις και γάμοι λόγω.... μέτρων!

Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται είναι κάποιες- ελάχιστες- περιπτώσεις ανθρώπων που σκέφτονται να κάνουν τις εκδηλώσεις τους (γάμους- βαπτίσεις) εκτός Πατρών προκειμένου να αποφύγουν τα περιοριστικά μέτρα.

«Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις συμπολιτών που μετέφεραν τις εκδηλώσεις τους στη Ναύπακτο. Στη μία περίπτωση ζήτησε από το Catering που είχε επιλέξει να μεταφέρει τον μπουφέ σε κάποιον χώρο στη Ναύπακτο, ενώ μία άλλη περίπτωση ακύρωσε τον χώρο που είχε κρατήσει στην Πάτρα προκειμένου να πραγματοποιήσει την εκδήλωση, πάλι, στη Ναύπακτο» εξηγεί στο thebest.gr ο o πρώην Γενικός Γραμματέας και νυν μέλος του ΣΚΕΑΝΑ κ. Ματθαιόπουλος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις