Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σπύρος Στεργίου στο thebest.gr: "Είναι σοκαριστικό αλλά το περιμέναμε"

Ο Σπύρος Στεργίου στο thebest.gr: "...

Ανάστατοι οι επιχειρηματίες εστίασης της Αχαΐας μετά την ανακοίνωση από την Πολιτική Προτασία ότι θα κλείνουν τα μπαρ και εστιατόρια στις 12 το βράδυ

"Είναι σοκαριστικό αν και το περιμέναμε υπό μία έννοια να συμβεί". Αυτό ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr ο Σπύρος Στεργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής ν. Αχαΐας σχετικά με την ανακοίνωση που υπήρξε από το κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας μετά από εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ότι τίθενται περιοριστικά μέτρα στην Αχαΐα από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 μεταξύ των οποίων η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί της επομένης.

«Η διασπορά των κρουσμάτων covid-19 που παρατηρείται και οι εικόνες συνωστισμού σε κάποια μεμονωμένα μαγαζιά που είδαν το φως της δημοσιότητας, σίγουρα συνετέλεσαν σε αυτή την απόφαση και από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η απόφαση δεν έχει σταματήσει το τηλέφωνο μου να χτυπάει», τόνισε ο κ. Στεργίου προσθέτοντας ότι η δραστηριότητα τις βραδινές ώρες είναι για πολλά μαγαζιά τεράστιας βιωσιμότητας.

«Το 30 με 40% των μπαρ-ρέστωραντ, καφέ μπαρ δουλεύει κυρίως τις ώρες από τις 9 με 10 έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα ενώ τώρα με το μέτρο που τίθεται σε ισχύ, τα μαγαζιά θα υποχρεώνονται μετά τις 11.30 να ενημερώνουν τους πελάτες τους πως σε λίγη ώρα θα κλείσουν», ανέφερε ο κ. Στεργίου ενώ υπογράμμισε το γεγονός πως σε α’ φάση θα πρέπει να τροποποιηθούν ή και να μειωθούν οι ώρες του προσωπικού. Αν μάλιστα το μέτρο κρατήσει και πέρα από τις 12 Οκτωβρίου που είναι πολύ επίφοβο, τότε τα περιθώρια βιωσιμότητας θα στενέψουν γι’ αυτό και αίτημα του Συλλόγου Εστίασης είναι να μπορέσουν αν θα χρειαστεί να μπουν πολλές επιχειρήσεις  σε καθεστώς προστασίας καραντίνας, όπως δηλαδή είχε συμβεί την περίοδο του lockdown.

Τέλος ο κ. Στεργίου μας είπε και για την πρόταση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης, για ενιαίο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, από 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, προκειμένου και εργαζόμενοι και ο κόσμος να μπορούν αμέσως μετά να πάνε για τον καφέ ή το ποτό και το φαγητό τους. Ωστόσο η πρόταση αυτή μοιάζει να προσκρούει στον σκεπτικισμό από μέρους του Εμπορικού Συλλόγου με βασικό επιχείρημα το ότι τα πολυκαταστήματα δεν θα το τηρήσουν και θα κάνουν τα δικά τους.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις