Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο ναό Αγίου Αλεξίου Πατρών τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Θωμά

Στο ναό Αγίου Αλεξίου Πατρών τιμήθηκε η ...

Στο ναό που είναι και μετόχι του μοναστηριού της Αγίας Λαύρας φυλάσσεται τμήμα της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Θωμά

Τη μνήμη του Αγίου Θωμά τιμά η εκκλησία μας στις 6 Οκτωβρίου και στην Πάτρα πανηγύρισε και τίμησε τον Άγιο ο ιερός Ναός Αγίου Αλεξίου όπου μάλιστα για όσους δεν το γνωρίζουν, φυλάσσεται τμήμα της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Θωμά.Ο συγκεκριμένος ιερός ναός ως γνωστό είναι και μετόχι της ιστορικής ιεράς μονής της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα. Το απόγευμα της Δευτέρας 5 Οκτωβρίου 2020 τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά Θείου κηρύγματος από μοναχό του μοναστηριού της Αγ. Λαύρας ενώ ανήμερα, την Τρίτη 6/10/2020 το πρωί τελέστηκε Θεία λειτουργία όπου παρέστη και ο π. Ευσέβιος Σπανός, Ηγούμενος της Ιεράς Ιστορικής Μονής Αγίας Λαύρας.

Ο Απόστολος Θωμάς ήταν ένας από τους 12 μαθητές του Χριστού και το όνομά του προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «thaom», που σημαίνει δίδυμος.

Ο Θωμάς ήταν Ιουδαίος από τη Γαλιλαία και ασκούσε το επάγγελμα του ψαρά. Εγκατέλειψε το επάγγελμά του και ακολούθησε το Χριστό, όταν εκείνος του το ζήτησε. Κατά την εμφάνιση του Χριστού στους αποστόλους μετά την Ανάστασή Του, ο Θωμάς απουσίαζε και έθεσε ως όρο για να αποδεχθεί και να πιστέψει τα λεγόμενά τους, να αποκτήσει προσωπική εμπειρία του γεγονότος, δηλαδή να δει στα χέρια του Χριστού «τον τύπον των ήλων» (τα σημάδια των καρφιών) και να βάλει «τη χείρα εις την πλευράν αυτού».

Όταν η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε μετά από οκτώ ημέρες, ο Θωμάς αναφώνησε το: «Ο Κύριος μου και Θεός μου!».

Η πρώτη Κυριακή μετά την Κυριακή του Πάσχα λέγεται ως γνωστόν, Κυριακή του Θωμά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις