Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σήμερα η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Συγκεντρώσεις στην Πάτρα το πρωί

Σήμερα η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγ...

Φοιτητές, Εργατικό Κέντρο, πολιτικές οργανώσεις προγραμματίζουν σήμερα κινητοποίηση

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί το Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων πρόκειται, εκτός απροόπτου, να ανακοινώσει την απόφαση του για την Χρυσή Αυγή, μία δίκη που αντίστοιχη της δεν έχει υπάρξει σε παγκόσμιο επίπεδο στη σύγχρονη ιστορία.

Σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης διαδικασίας οι περισσότεροι κατηγορούμενοι επέλεξαν να απουσιάζουν από το εδώλιο. Η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, πλην τριών ή τεσσάρων, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο ούτε την πρώτη μέρα ούτε καμία άλλη μέχρι την στιγμή που θα έπρεπε ένας-ένας να σταθούν ενώπιον των δικαστών για τις απολογίες τους. Σε αντιδιαστολή με αυτήν την ηχηρή απουσία, μία παρουσία ήταν αυτή που έδωσε «πρόσωπο» σε αυτήν τη δίκη. Η Μάγδα Φύσσα ήταν κάθε μέρα στη θέση της.

Το δικαστήριο με την ετυμηγορία του επί της ενοχής ή μη των κατηγορούμενων για εγκληματική οργάνωση θα δώσει μία απάντηση σε ένα κρίσιμο μεγάλης νομικής και κοινωνικής αξίας ερώτημα που θα έχει επίδραση στον παρόντα και σε μελλοντικό χρόνο .Το διακύβευμα αφορά ένα πολιτικό κόμμα, που επί τρεις εκλογικές διαδικασίες είχε θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο και εκπροσώπηση στο ευρωπαϊκό, το οποίο δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση. Ή αλλιώς, σύμφωνα με την κατηγορία, μία εγκληματική οργάνωση που έχει νομική μορφή με αυξημένη μάλιστα συνταγματική προστασία ως πολιτικό κόμμα.

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη επιφυλακή, έχουν τεθεί οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, ενόψει των προγραμματισμένων για σήμερα συγκεντρώσεων στην Πάτρα, με αφορμή την έκδοση της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τον Γιώργο Ρουπακιά - στέλεχος της ΧΑ - στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι.

Στις 11 το πρωί η κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί στην συγκέντρωση που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι και μαθητές την Τετάρτη 7/10/2020 στις 11:00 στην πλατεία Γεωργίου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας το Εργατικό Κέντρο Πάτρας διοργανώνει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ στις 19:00 στο Εργατικό κέντρο Πάτρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας καλεί  την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 11:00 π.μ. το πρωί στην πλατεία Γεωργίου «όλες και όλοι να ενώσουμε τη φωνή μας με τους δημοκρατικούς πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για τη μόνη δικαίωση που είναι η καταδίκη των ναζί. Η πατραϊκή κοινωνία στέκεται αποφασιστικά απέναντι στο φασισμό, στην ακροδεξιά, στο φόβο, στη μισαλλοδοξία και στο ρατσισμό. Διεκδικούμε μια κοινωνία Δημοκρατική, με Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισότητα και Αλληλεγγύη. Μια κοινωνία Ανθρώπων και όχι Τεράτων».

Τη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Πάτρα στις 7 Οκτωβρίου για την ανακοίνωση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ανακοίνωσε το συνδικάτο των οικοδόμων της Πάτρας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην  αντιφασιστική συγκέντρωση στη Πάτρα την Τετάρτη 7/10 στις 11:00 στην πλ. Γεωργίου, που καλούν σωματεία, σύλλογοι, συλλογικότητες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις