Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Δεν είναι αθώοι οι Ναζί. Ποτέ δεν ήταν

Δεν είναι αθώοι οι Ναζί. Ποτέ δεν ήταν
THE BEST

Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση

Η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Είναι εγκληματική γιατί δολοφόνησε ανθρώπους, ξυλοκόπησε ανυπεράσπιστους μετανάστες, συνδικαλιστές, αριστερούς, κομμουνιστές, ομοφυλόφιλους και πολλούς ακόμα που δεν ανήκουν στα αρρωστημένα της πρότυπα. Είναι εγκληματική οργάνωση, γιατί ήταν στημένη στα πρότυπα της μαφίας, με κάθετη δομή και εντολές για εγκληματική δράση από τα ανώτερα στα κατώτερα κλιμάκια.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Η Χρυσή Αυγή έχει εξ ορισμού εγκληματικό χαρακτήρα ακριβώς επειδή είναι ναζιστική οργάνωση. Ο Ναζισμός ήταν και είναι το πιο φριχτό ανθρώπινο κατασκεύασμα. Είναι υπεύθυνος για εκατομμύρια δολοφονίες και για το πιο ειδεχθές έγκλημα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το Ολοκαύτωμα.

Οι Έλληνες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, δεν είναι πατριώτες και ας ομνύουν ψευδεπίγραφα στο "έθνος". Είναι νοσταλγοί και πολιτικοί απόγονοι αυτών που σκότωσαν τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας, που έκαψαν τα χωριά μας, που λεηλάτησαν την πολιτιστική μας κληρονομιά. Αλλά και των ντόπιων συνεργατών τους, των Ελλήνων Χιτών, Ταγματασφαλιτών και ρουφιάνων, που ορκίζονταν πίστη στον Αδόλφο Χίτλερ απέναντι στην ίδια τους την πατρίδα.

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι αντισυστημικό κόμμα. Και δεν υπήρξε ποτέ η εναλλακτική λύση απέναντι στη σήψη, τη διαφθορά και την αδικία της δημοκρατίας, του πολιτικού συστήματος αλλά και της κοινωνίας μας. Είναι συστημικότερη και από το ίδιο το σύστημα.

Είναι το κόμμα που στη Βουλή έστησε μια ολόκληρη βιομηχανία επερωτήσεων υπέρ των εφοπλιστών. Είναι το κόμμα που πρότεινε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα για τους εργαζόμενους, με μεροκάματα χειρότερα και από της Βουλγαρίας, πρόταση που δεν τόλμησαν να κάνουν ποτέ ούτε οι ίδιοι οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι αυτής της χώρας.

Είναι το κόμμα που όποια εξουσία και προνόμιο του έδινε το σύστημα και ο κοινοβουλευτισμός το χρησιμοποιούσε δίχως δεύτερη σκέψη, με αποκορύφωμα το τελευταίο περιστατικό όπου ο Νίκος Μιχαλολιάκος πήγε να βολέψει τη γυναίκα του ως Υπάλληλο στη Βουλή, μια υπόδικη για εγκλήματα, απόφοιτη Γυμνασίου.

Οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονταν ως γνήσιοι και άδολοι υπερασπιστές της πατρίδας, ως ανιδιοτελείς «εθνικιστές», όπως απεδείχθη για ακόμα μια φορά, δεν ήσαν τίποτε άλλο πέρα από απατεώνες.

Όταν η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Κοινοβουλίου, χωρίς χρηματοδότηση και σε μια συγκυρία που η Δίκη έφτανε προς το τέλος της, άρχισαν να πηδούν από το καράβι ο ένας μετά τον άλλον. Έβαλαν τα κλάματα ως μετανιωμένοι και παραπλανημένοι από τον φυρερίσκο τους, «πατριώτες». Αυτοί ήταν πάντα οι νεοναζί. Αυτοί που πλούτιζαν καταδίδοντας πατριώτες, τη στιγμή που κάποιοι στήθηκαν στον τοίχο της Καισαριανής και σφράγισαν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας με το αίμα τους. Αυτοί που με την ήττα του ναζισμού, μετά την ηρωική αντίσταση της χώρας μας, έσπευσαν να αλλάξουν δέρμα για να βολευτούν ξανά στη νέα κατάσταση. Αυτοί ήσαν και αυτοί είναι. Χυδαίοι έμποροι, ιδιοτελείς, λιοντάρια μέσα στην αγέλη τους, "κουτάβια" έξω από αυτήν, αλλά στην πραγματικότητα πάντοτε φίδια.

Τούτος εδώ ο τόπος πλήρωσε τεράστιο φόρο αίματος πολεμώντας τον φασισμό και τον ναζισμό. Και  πριν από 8 χρόνια και μερικούς μήνες, οι ναζί μπήκαν στο κοινοβούλιο. Λίγα χρόνια μετά ξαναμπήκαν. Με την ψήφο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που γνώριζαν πολύ καλά τι ψηφίζουν.

Αυτά για την ιστορική μνήμη όσων ζουν σήμερα. Και για τον ιστορικό του μέλλοντος που θα μεταφέρει αυτή τη μνήμη στις γενιές που ευχόμαστε ότι θα γεννηθούν και θα μεγαλώσουν, χωρίς τη ναζιστική συμμορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο και την ελληνική κοινωνία.

Αφήνουμε στην άκρη τα αίτια της ανόδου και της γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής.

Αλλά θα κλείσουμε με μια υποσημείωση για το συνάφι μας, τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους. Απέναντι στη μερίδα του Τύπου που έβλεπε «ευγενικούς» παλικαράδες με τη σβάστικα στο μπράτσο να περνάνε τις γιαγιάδες τον δρόμο και να τις "προστατεύουν" στα ΑΤΜ, ακκιζόμενη με τον νεοναζισμό, απέναντι στο lifestyle ξέπλυμα δολοφόνων και τραμπούκων, απέναντι στην προσπάθεια ωραιοποίησης της φρίκης, το thebest.gr είχε πάρει θέση από την πρώτη στιγμή. Όχι μόνο δεν δημοσίευσε ποτέ και τίποτα που του εστάλη από τη Χρυσή Αυγή, αλλά με δημόσια παρέμβαση του πριν από λίγα χρόνια, ζήτησε από τους αναγνώστες που στήριζαν και ψήφιζαν τους νεοναζί δολοφόνους, αλλά και όλους όσοι ασπάζονται τις φασιστικές ιδέες, να σταματήσουν να το διαβάζουν. Εμείς δεν τους θέλαμε και δεν τους θέλουμε ούτε για αναγνώστες μας, ούτε για πελάτες μας, ούτε καν για να περπατήσουμε μαζί τυχαία 4 μέτρα στο πεζοδρόμιο.

Η τελική απόφαση για την ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ανήκει στην ελληνική δικαιοσύνη. Όπως είναι αυτονόητο για ένα δημοκρατικό κράτος, με θεσμούς και συγκροτημένη λειτουργία. Το thebest.gr όμως, όπως έκανε τόσα χρόνια, θα συνεχίζει αντιλαμβανόμενο την ευθύνη του και την υποχρέωση του, να θεωρεί πως οι φασίστες και οι ναζιστές δολοφόνοι δεν έχουν θέση στο Κοινοβούλιο, στην Αυτοδιοίκηση, στις γειτονιές, τους δρόμους, στα εξώφυλλα και τις στήλες των ΜΜΕ, στις εκπομπές και τα τηλεπαράθυρα. Δεν έχουν θέση πουθενά αλλού πέρα από τη χωματερή της ιστορίας.

Για τον Σαχζάτ, για τον Παύλο, για τον Αμπουζίντ αλλά και για όλους εκείνους τους “ανώνυμους” που έχασαν από λίγα μέχρι τα πάντα. Αλλά και για τη Μάγδα, τη μάνα του Παύλου, τη μάνα όλων μας. Τη γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα αυτόν κατά των φασιστών. Που τσάκιζε καθημερινά τον φόβο που δίνει ζωή και δύναμη στους φασίστες.

Δεν είναι αθώοι οι Ναζί. Ποτέ δεν ήταν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις