Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας συναντήθηκε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου

Με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας σ...

"Στα αστικά λεωφορεία της Πάτρας δεν έχει δημιουργηθεί καμία υπόνοια συνωστισμού στο εσωτερικό τους"

Εν όψει των θεμάτων που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα σε σχέση με τα αστικά ΚΤΕΛ Πάτρας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου συνεπικουρούμενος από συνεργάτες του και την Βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου επισκέφτηκε τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, Γιάννη Ρήγα.

Αρχικά, του τέθηκαν υπόψη οι βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά. Αφενός η κυβέρνηση με τη στάση της μετά το lockdown υπονόμευσε το τείχος ανάσχεσης απέναντι στην πανδημία με αντιφατικά και καθυστερημένα μέτρα, εμμένοντας στην διατήρηση του συνωστισμού στα σχολεία και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθιστώντας την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αναποτελεσματική.

Αφετέρου, την δημιουργία κλίματος δυσπιστίας στους πολίτες λόγω ακριβώς της αντιφατικότητας που εκπέμπουν, η οποία όπως είναι λογικό δημιουργεί σύγχυση σε αυτούς ως προς την συμπεριφορά που προσήκει να τηρηθεί.

Στην συνέχεια, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε υπόψη του δύο ζητήματα που έχουν ανακύψει από πηγές πληροφόρησης του ίδιου, αλλά και μέσω των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Πρώτον, την εντύπωση που έχει δημιουργηθεί, ότι το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας παραχώρησε λεωφορεία και ενδεχομένως οδηγούς για της ανάγκες του λεκανοπεδίου της Αττικής, άρα κατ’ επέκταση ότι έχουν μειωθεί τα δρομολόγια και δεύτερον, καταγγελίες που έχουν περιέλθει στην αντίληψή του σχετικά με ένα κλίμα φοβίας επερχόμενων απολύσεων που διατρέχει τους εργαζομένους του.

Ο κ. Ρήγας ακολούθως, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αφού εξέφρασε την ευχάριστη εντύπωση που του δημιούργησε το γεγονός της συνάντησης από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε την άριστη συνεργασία που είχε με τον πρώην Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη ενώ απήντησε συγκεκριμένα στους ανωτέρω προβληματισμούς.

Ειδικότερα, ο κ. Ρήγας εκ μέρους του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας διέλυσε κάθε εντύπωση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τον αριθμό των λεωφορείων και την συχνότητα των δρομολογίων, απαντώντας ότι προς ώρας στα λεωφορεία της Πάτρας – που έχουν παραμείνει στον ίδιο αριθμό - δεν έχει δημιουργηθεί καμία υπόνοια συνωστισμού στο εσωτερικό τους, ενώ σιγά σιγά αποκαθίσταται η συνήθης ροή τους, όπως αυτή υπήρχε πριν ενσκήψει η πανδημία του covid-19 στην χώρα.

Περαιτέρω, καθησύχασε τους παριστάμενους αναφορικά με το κλίμα φοβίας, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι δεν έχει υπάρξει, αλλά ούτε και θα υπάρξει κάποια απόλυση ή έστω σκέψεις για απολύσεις στο μέλλον.

Τα αστικά ΚΤΕΛ Αχαΐας Α.Ε. ως γνωστόν είναι ιδιωτική εταιρεία. Αποτελεί πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η όποια ανάμειξη του ιδιωτικού παράγοντα σε δημόσια αγαθά, όπως οι μεταφορές και η υγεία, θα πρέπει να γίνεται με αυστηρούς κανόνες και με σεβασμό στον δημόσιο χαρακτήρα και την συνταγματική κατοχύρωση αυτών των αγαθών. Προτεραιότητα σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να τίθεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην στάθμιση του παράγοντα του κέρδους με αυτόν της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας, καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μάρκου.   

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις