Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εκδήλωση προς τιμήν της επετείου της Ναυμαχίας του Lepanto έγινε τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Εκδήλωση προς τιμήν της επετείου της Ναυ...

O κ. Βουτσινάς, κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, άνοιξε με εισήγηση του την εκδήλωση

Με επιτυχία διεξήχθη τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στον Πύργο Μπότσαρη της γειτονικής Ναυπάκτου, η εκδήλωση του Regio Gnosis προς τιμήν της επετείου της θρυλικής Ναυμαχίας του Lepanto. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλειος Γκίζας, ο εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, π. Ειρηναίος Κουτσογιάννης (είναι και Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Ναυπάκτου) καθώς και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μπότσαρη, Ιωάννης Μπανίκας, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.

O Βασίλειος Βουτσινάς, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, άνοιξε με την εισήγηση του την εκδήλωση ενώ στην εκδήλωση παρέστη και ο Αθανάσιος Μπέλλας, Πρόεδρος του Π.Ο.Α.Δ.Ε.Π, που συμμετέχει στη σύμπραξη του Regio Gnosis.

Οι ομιλητές, κ.κ. Νίκος Σιγάλας και Παναγιώτης Ιωάννου, παρουσίασαν με επιστημονική αρτιότητα της ιστορική σημασία και τις ποικίλες επιδράσεις της Ναυμαχίας του Lepanto. Στο πρώτο σκέλος των ομιλιών αναλύθηκαν οι πολιτικές προεκτάσεις της Ναυμαχίας του Lepanto, μέσα από το ιστορικό, πολιτικό και θρησκευτικό πλαίσιο της εποχής της. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο της Δύσης, δίνοντας έτσι και ένα έμμεσο μήνυμα για τις σημερινές σχέσεις της Ελλάδας με τη Δύση και την Τουρκία.

Στο δεύτερο σκέλος των ομιλιών, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην καλλιτεχνική έκρηξη που πυροδότησε η Ναυμαχία του Lepanto στους επόμενους αιώνες. Μέσα από την παρουσίαση σπουδαίων έργων και καλλιτεχνών, που ακολούθησαν ή και προηγήθηκαν της Ναυμαχίας, έγιναν γνωστές στο κοινό οι επιρροές της στην Παγκόσμια Τέχνη.

Το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση δια ζώσης τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα, όσο και το κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση μέσω Live Streaming, από τη σελίδα του Regio Gnosis στο facebook, αγκάλιασαν θερμά την εκδήλωση, δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξη τους σε τέτοιου είδους δράσεις.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture